Burde «saget av» Drammen og tatt en større seier – Kolstad
KOLSTAD, NORGE - August 27: Seier for Kolstad i 1 kvalik kamp i EHF European League mellom Kolstad - Drammen i Kolstad Arena August 27, 2022. (Photo by Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Burde «saget av» Drammen og tatt en større seier

Kolstad tok første stikk i kampen mot Drammen om å avansere i EHF European League-kvalifiseringen. Men tomålsseieren (28-26) burde vært større. Et kvarter ut i andreomgangen hadde vi drammenserne tilsynelatende «på gaffelen», 23-17; en storseier glapp.

– Vi vant, og det var aller viktigst. Jeg synes det i perioder var en økt trygghet i spillet vårt, og når vi var som best, var vi riktig gode. Men vi må bli bedre på å «sage av» motstanderen som vi hadde sjansen til i dag, sa Christian Berge. Janus Smarason, som styrte angrepsspillet vårt til en sekser på terningen, sa det slik:

– Vi burde absolutt lukket kampen, men dette var likevel et godt steg fremover fra det vi viste i treningskampene. Jeg synes vi var riktig gode når vi holdt konsentrasjonen på topp. Da hadde vi god rytme i spillet vårt. Timingen blir også bedre og bedre, de taktiske valgene like så. Så var det kjempebra at det var så mye folk i hallen som kom for å heie på oss.

Janus Smarason – smart og teknisk strålende playmaker. Det blir mange flere enn Drammen-forsvarerne som får trøbbel med ham. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Kolstads aller første europacupkamp ble en spennende affære for de drøyt 2000 på tribunen. Vi hadde føringen hele tiden, bortsett fra på stillingen 4-3 til drammenserne, men det var skikkelig jevnspilt og jevnscoret. Positivt var det at vi klarte å redusere antallet tekniske feil sammenlignet med i treningskampene, og vi holdt også DHK ned på bare tre kontrings/ankomstmål – i hele kampen.

Vi var ikke like dyktige i krigingen rundt målfeltet når det gjaldt å få tak i returer. Tre ganger endte det i baklengsmål.

Et annet uromoment var venstrehåndsskytteren Viktor Norberg. Han scoret på alle sine seks skudd før pause. Etter pause nøyde han seg med to på fire skudd.

Men på den andre siden av banen herjet Janus Smarason. Han innledet med kampens første mål med et fortreffelig underarmsskudd og fortsatte å utmanøvrere DHK-forsvarerne. Janus stoppet på fire scoringer, men var totalt sett nest siste på åtte av våre scoringer. Noen av de målgivende pasningene var meget sjelden og utsøkt vare. Viktig og morsomt var det å se at mottakerne begynner å agere på samme frekvens.

Sigvaldi Gudjonsson – viste sitt internasjonalt høye nivå og ble blant annet kampens toppscorer.

En annen islending leverte også til toppkarakter. Sigvaldi Gudjonsson ble kampens toppscorer med 10; leverte noen utsøkte scoringer fra kanten agerte også godt i forsvar som ga ham et par kjappe kontringer med scoring som resultat. Etter cupkampen mot Tiller ga Sigvaldi uttrykk for at den nylig friskmeldte høyreankelen var ok, men at han var sliten etter en halvtimes spill. I dag holdt han i hele kampen:

– Det var viktig at jeg fikk de 30 minuttene mot Tiller, sa lagkapteinen og tilføyde: – Jeg synes vi i dag var positive også fordi vi gjorde færre tekniske feil enn i treningskampene, men vi må være skarpere de siste 15 minuttene enn det vi var i kveld.

Et annet poeng i kveldens kamp var det gode målvaktspillet, både av Torbjørn Bergerud og Drammens Andrè Kristensen. Ikke så rart. Vi snakker tross alt om landslagets nummer én, Torbjørn, og én av de aller mest lovende på rekruttlandslaget, Andrè.

Da Adrian Aalberg etter pause fikk en uvanlig serie til ham å være med bomskudd, fikk Sander Rønning sjansen og scoret på to av tre.

Med bare to plussmål med til Drammen neste søndag går vi en sitrende spennende time i møte. Trener Berge: «Drammen er et godt og samspilt lag, det så vi i dag – spesielt gode i samspill to og to. Jeg gleder meg til returen.» og Janus: «Vi har sagt at vi tror vi kan slå alle – Drammen i returen og Nærbø i serieåpningen på onsdag, også. Nå handler det om at vi venner oss til å vinne kamper, uansett motstander.»
PS!
Vi måtte klare oss uten forsvarsbautaen Vetle Eck Aga. Han var febersyk, er forhåpentligvis spilleklar til onsdagens serieåpning (hjemme mot Nærbø) og i alle fall til neste helgs returoppgjør mot Drammen.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball