Harald Markussen blir medisinsk ansvarlig i Kolstad Håndball – Kolstad

Harald Markussen blir medisinsk ansvarlig i Kolstad Håndball

Fysioterapeut Harald Markussen er ansatt som medisinsk ansvarlig i Kolstad Håndball og har oppstart allerede nå i august. 

– Når denne muligheten kom opp, var det så faglig interessant at jeg sa «ja». Jeg er veldig glad i håndball, og et slikt satsningsprosjekt i Norge som det Kolstad nå legger opp til, det gjør det ekstra spennende å være en del av. Dessuten vil engasjementet i Kolstad også gjøre at jeg kan ha daglig oppfølging av flere av landslagsspillerne, sier 47-åringen, født og oppvokst i Harstad, med noen år i Tromsø og ett år med masterstudier i australske Brisbane og Oslo-basert siden 2007. Nå skal han flytte til Trondheim:

– Og det er jo med en litt skrekkblandet fryd, fordi jeg trives veldig godt i Oslo. Så har jeg fått mange positive tilbakemeldinger fra venner og kjente som har bodd og bor i Trondheim, så det kommer nok til å gå bra.

Hva synes Håndballguttas ferske sjef, Jonas Wille, om delingen med Kolstad av Markussens arbeidstid?

– For det første er det viktig å si at dette er kommet i stand etter et ønske fra Harald. Det viktigste for oss er at vi har førsteprioritet, og det er alle parter enige i. Jeg vil også legge til at det har vært en fin og konstruktiv dialog mellom oss i forbundet, Harald og Kolstad, sier Wille.

– Per i dag er det tre av landslagsspillerne – Gullerud, Bergerud og Eck Aga – som har klubbadresse Kolstad. Noen flere, unge, banker kanskje på hos deg, og i alle fall kommer det ytterligere tre av de etablerte – Sagosen, Abelvik Rød og Søgard Johannessen – til Kolstad neste sesong. Det høres ut som en vinn-vinn-situasjon med Harald Markussen daglig i et slikt miljø?

– Harald har også inntil nå delt sin arbeidstid med oss og friidrettsforbundet. Nå blir det deling mellom Norges Håndballforbund og Kolstad Håndball i stedet. Det betyr at han blir engasjert med håndballutøvere på heltid, og det anser vi naturligvis som en god situasjon, sier Jonas Wille.

For Kolstad Håndball betyr engasjementet av Harald Markussen en utvidelse av det medisinske støtteapparatet.

– Vi har i flere år hatt naprapatene Tommy Remen og Øyvind Brandsegg i støtteapparatet rundt laget. De skal fortsatt være med, men vi har følt behov for en ressurs som daglig kan være på plass. I tillegg til disse tre har vi for øvrig også inngått en avtale med legen Petter Olberg, forteller Jostein Sivertsen, daglig leder i Kolstad Håndball.

– Hvordan kom dialogen med Markussen i gang?

– VI har en stund hatt relasjon til Harald på grunn av arbeidet han har hatt med noen av våre spillere. Han har også et nært samarbeid med vår fysiske trener Ole Martin Viken, som også jobber med herrelandslaget. For en tid tilbake spurte vi Harald om han kunne tenke seg en utvidet rolle, med direkte kontakt hos oss. Det kunne han, og det er vi naturligvis veldig godt fornøyd med. Vi snakker tross alt om en kapasitet her som har lang erfaring fra topphåndball, og som vi anser å være en fysioterapeut i verdenstoppen på sitt felt. 

– Når det oppstår tidsmessige kollisjoner mellom Håndballguttas og Kolstads behov, da er det altså landslaget som har forkjørsrett…

– Det er riktig. Harald vil fortsatt ha Norges Håndballforbund som arbeidsgiver. Kombinasjonen med virksomhet hos oss ser vi på som et pilotprosjekt som i første omgang skal gjelde denne sesongen, sier Sivertsen og legger til:

 – Vi har for øvrig også lekt med tanken om å etablere en håndball-klinikk. Jeg opplever at de vi har involvert i våre vurderinger rundt et slikt prosjekt synes det er spennende tanker.

TEKST og FOTO: Tore Sæther / Kolstad håndball