Rasmus bytter til Bergen Håndball – Kolstad

Rasmus bytter til Bergen Håndball

– Klart det er vemodig. Jeg har tross alt spilt noen år i Kolstad. Det sier Rasmus Thaarup Carlsen. Etter formiddagens trening fortalt han lagkameratene at han allerede på lørdag vil være i aksjon for Bergen Håndball.

Jeg sitter sammen «Carlsen» (kallenavnet i spillergruppa) på lagets møterom i Kolstad Arena. 31-åringen som kom til Kolstad for fire år siden og som hadde både EM-gull i U20, toppscorer-tittel, årets nykommer og årets playmaker (som Halden-spiller) på cv’en. Også i Kolstad-drakten har han markert seg sterkt, først og fremst som angrepsspiller, men etter hvert også defensivt. Med innrykk av flere nye spillere og ytterligere tre bakspillere på vei inn neste sesong, skjønte Rasmus at det kunne bli smått med spilletid for ham. Det forsto han allerede i mai da trenerne skisserte sin plan om hvordan de så for seg bruken av ham kommende sesong, som ikke var spesielt oppløftende med tanke på spilletid.

– I sommer tok Bergen-trener Vidar Gjesdal kontakt, skisserte sine planer for laget og for hvordan han kunne tenke seg å bruke meg. Det var hørtes spennende ut, men jeg sa at det var uaktuelt fordi jeg ikke ønsket å flytte fra Melhus, forteller Rasmus.

– I forrig uke var Vidar på tråden igjen og lurte på om det ikke var mulig å finne en løsning som ikke innebar flytting for meg og familien. Jeg kjente ekstra godt på hva det kunne by på. Jeg driver jo med dette fordi jeg vil spille kamper – ikke bare trene – og også ha en rolle i laget som betyr noe. Så da Vidar fortalte at for Bergen Håndball kunne det være akseptabelt at jeg bor i Melhus, men pendler til Bergen for kamper og noen treningsøkter. Så ble vi enige om det. Jeg har skrevet en kontrakt som for to sesonger. Vidar vil primært bruke meg som angrepsspiller, og målet til klubben er å spille seg opp til eliteserien igjen.

Fighting face fra e.cup-kvaliken mot Drammen. Nå skal Rasmus med sin rutine og kampglød bidra til at Bergen Håndball når sitt sesongmål – retur til REMA 1000-ligaen. (FOTO: Robert Magnussen)

– Vemodig, sa du. Andre følelser som er knyttet til dette?

– Jeg har respekt for de disposisjoner trenerne har gjort, og det er ingen bad feelings for de vurderingene som er tatt. Men vemodig er det altså. Kolstad er en fin klubb, og vi er en fin gjeng. Jeg har gitt jernet i forberedelsene til sesongen, men det holder altså ikke til en rolle som gir mer spilletid. 

– Du fortalte lagkompisene dette i garderoben i formiddag. Hvordan var reaksjonen?

– Stille og rolig. Det var stor forståelse for det valget jeg har tatt. Og så var det ikke noe farvel, men på gjensyn. Jeg kommer helt sikkert til å være her i hallen med jevne mellomrom, holde kontakten og selvsagt se hjemmekampene – når de ikke kolliderer med Bergen sine kamper.

På fredag flyr Rasmus til Bergen og allerede på lørdag får han sin Bergen-debut – borte mot Nordstrand.

«BERGEN HAR GJORT EN GOD SIGNERING»

Stian Gomo hadde allerede i sommer fått nyss i at det kunne være noe på gang mellom Rasmus og Bergen:

– Men da det ikke kom noe konkret ut av det, ble jeg overrasket da jeg i forrige uke hørte at saken hadde fått en ny vending. Jeg skjønner godt at Vidar Gjesdal og Bergen Håndball gjerne ville ha «Carlsen» på laget. De har gjort en god signering. Vi hadde en kaffeprat i går kveld, og med den rollen han er tiltenkt i Bergen, skjønner jeg godt at han ønsket noe slikt. At han forlater oss nå føles jo litt rart, i alle fall for meg. Vi har tross alt hatt samarbeid i noen år, og det er ikke noe andre av spillerne som jeg har ledd og kranglet så mye med som nettopp «Carlsen». 

– Får Rasmus sin avgang noen konsekvenser for spillerstallen?

– Ikke annet enn at det åpner seg en mulighet for mer hospitering av unge gutter fra Charlottenlund og Kolstad rekrutt. Og så blir det også litt mer tid på trening for andre bakspillere, sier Stian Gomo. 

Med Rasmus ute og Henning Limstrand som soner sin andre og siste kamp fra den blå utvisningen siste sesong, blir det mot Nærbø i kveld plass til Simon Kvam i troppen. Vetle Eck Aga er feberfri og frisk og klar til kamp.

TEKST: Tore Sæther /Kolstad håndball