Adrian mister Drammen-kampen – usikkert om Janus blir klar – Kolstad
KOLSTAD, NORGE - August 31: Serieåpning REMA 1000 Ligaen: Kolstad - Nærbø I Kolstad Arena August 31, 2022. (Photo by Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Adrian mister Drammen-kampen – usikkert om Janus blir klar

Etter skader påført i gårsdagens kamp mot Nærbø, er det klart at Adrian Aalberg ikke blir spilleklar til returkampen mot Drammen på søndag. Situasjonen for Janus Smarason er uavklart med tanke på e.cup-kvaliken.

Her skjer det mot Nærbø onsdag kveld; Janus Smarason blir knallhardt behandlet med en strekkskade i det ene låret som resultat. Nå er det høyst uklart om playmakeren blir kampklar til returoppgjøret mot Drammen.

Harald Markussen, vår nyansatte medisinske ansvarlige, kan fortelle følgende:

– Adrian fikk en albue direkte mot gulvet i venstre øyehule. Det førte til at benet ble slått inn med resultat et brudd i øyehulebunnen. Han ble derfor operert, noe som ser ut til å ha gått veldig bra. Legene sier at Adrian må belage seg på å være i ro og uten trening den nærmeste uken.

– Er dette en uvanlig skade i håndball?

– Det tror jeg vi kan si. I alle fall har jeg i mine 14 år tett på håndballen aldri opplevd en slik skade.

For playmaker Janus Smarason var gårsdagens kamp mot Nærbø over litt før førsteomgangen var omme. Da ble han brutalt lagt i bakken og pådro seg noe som lignet en strekk i lysken. 

– Janus ble undersøkt med ultralyd i morges. Undersøkelsen viste ikke tegn til noen omfattende skade. Vi snakker om en strekk på forsiden av det ene låret, i hofteleddsbøyeren. Janus er mye bedre i dag, men vi må vente noen dager før vi vet hvor lang tid det tar før han er på banen igjen. Erfaring fra slike skader har vist at det kan ta så lite som fire dager, men også tre uker før man er spilleklar igjen, sier Markussen.

– Det var vel i alle fall lurt at han ikke ble sendt på banen i andreomgangen…

– Absolutt, da ville det nok i hvert fall ikke blitt noen kamp på ham allerede på søndag.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen