Forsvarsspillet var stjernen – Kolstad
KOLSTAD, NORGE - August 31: Serieåpning REMA 1000 Ligaen: Kolstad - Nærbø I Kolstad Arena August 31, 2022. (Photo by Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Forsvarsspillet var stjernen

Når du slipper inn bare 21 mot et så godt angrepslag som Drammen, da har du alle tiders mulighet til å vinne. Og det gjorde vi altså – med klar margin. En strålende fornøyd Stian Gomo sa det slik:

Torbjørn Bergerud sto en strålende kamp bak et kompakt forsvar da vi avanserte i e.cup-kvaliken. 22 redninger – 12 før pause og 10 i andreomgangen gir en redningsprosent på fantastiske 51! (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)


– Forsvarsspillet var bunnsolid gjennom hele kampen. Vi fulgte den planen vi hadde lagt. Styrte Drammen-angriperne i det store og hele dit vi ville ha dem. Det gjorde vi også da de ut i andreomgangen forsøkte seg med syv mot seks-spill. Vi sto tålmodig og sikkert foran Torbjørn (Bergerud) og klarte også å sette et par tre baller i tomt mål.

– Torbjørn og etablert forsvar var som et velsmurt maskineri; alle holdt seg til planen og var kreative og løsningsorienterte i tillegg. Ingen tvil; forsvaret var stjernen i kveld.

Etter første kval.kamp mot Drammen ble det snakket mye om de forspilte sjansene til å «sage av» motstanderen, takke for følget da vi ledet med fem til pause og også  hadde 23-17-ledelse midtveis ut i andreomgangen. Det endte som kjente med bare pluss to til å ta med i bagasjen til Drammen. Og så fikk vi forsyne meg litt sånn «deja-vu» da vår 8-3-ledelse etter ti minutter spilt det neste timinuttet ble helt oppspist – til 9-9. Men vi lot oss i alle fall ikke vippe av pinnen. Holdt en slags kontroll til pause, og da vi med ca. ti minutter av andre omgang sto med 19-14, da var det ikke snakk om noen reprise av forrige kamps andreomgang!

Det var ikke direkte gode arbeidsforhold for DHKs playmaker Sindre Aho, som her når Vetle Eck Aga og Magnus Langeland (10) har bestemt seg for å stenge igjen. (FOTO: Roy Martin Johnsen / DHK Media)

– Det var mange plussmomenter offensivt etter pause. Janus (Smarason) holdt det hele fint i gang. Gabriel (Setterblom) var rutinert og god, og (Magnus) Langeland var stabilt dyktig, oppsummerte Gomo.

– Om vi skal sette fingeren på noe etter en slik kamp, må det være at uttellingen på skuddene våre skulle gjerne vært bedre. Vi brente rett og slett for mange gode sjanser, sa Stian; eller som Christian Berge sa det i en time out like etter halvspilt førsteomgang: «Ikke så mye adrenalin i skuddene. Se på målvakt.»

Stian igjen: – Så skal vi huske at vi møtte en god keeper; Andrè Kristensen var god mot oss i Trondheim og var det også i kveld.

Nesten like god som Torbjørn Bergerud…

PS!
Et lite skår i gleden for alle kolstadtilhengere som satt og fulgte kampen på handballtv.com: På stillingen 16-12 til oss, seks-syv minutter ut i andreomgangen, var det «takk og farvel» til tv-bildene. Vi får endelig håpe at tv-folkene klarer å stå kampen ut når vi skal ut i andre og avgjørende kval-runde før et eventuelt gruppespill. Trekningene av andre kvalifiseringsrunde skjer på tirsdag.

FAKTA
EHF European League
2. kval.kamp, 1. runde
Drammen – KOLSTAD 21-29 (11-13) 
Drammenshallen
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 6(2), Gabriel Setterblom 3, Janus Smarason 3, Magnus Langeland 5, Magnus Gullerud 5, Vetle Eck Aga 1, Henning Limstrand 1, Martin Kærgaard, Aksel Hald, Simen Lyse, Eskil Dahl Reitan 1, Elias Thome 1, Sander Rønning 3.
Drammens toppscorer: Viktor Norberg 5
Utvisninger; Kolstad: 5 x 2 min. – Drammen: 3 x 2 min.
TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball