Vant stort som ventet – men Rapp spilte jevnt med oss i ett kvarter – Kolstad

Vant stort som ventet – men Rapp spilte jevnt med oss i ett kvarter

Ingen, hverken publikummere eller spillere, var i det minste tvil om at Kolstad kom til å avansere til cupens 4. runde ved å slå Rapp med klar margin. Etter den første halvtimen var kampen for lengst parkert – 18-6 til Kolstad. I første halvdel av andre omgang derimot:

Aksel Hald rakk å score seks før han måtte hjelpes av banen med en lei ankelskade.

Fem minutter ut i omgangen var stillingen 20-7 til Kolstad. Fire minutter senere sto det 22-11. Altså vant Rapp disse minuttene med to mål, og ved nesten halvspilt omgang var avstanden den samme som ved pause, noe Kolstad-spillerne ikke var veldig fornøyde med:

– Vi gikk til kampen med innstilling om å få mest mulig ut av den, rett og slett ta oppgaven profesjonelt, selv mot et lag fra 3. divisjon. I lange perioder av førsteomgangen klarte vi det. Etter pause sank tempoet en del, og i tillegg var det veldig leit med Aksels skade, sa Adrian Aalberg – tilbake i kamp igjen etter øyeskaden og operasjonen. Ingen tvil om at han så godt; seks mål på like mange skudd.

Men altså skaden Aksel Hald pådro seg et lite kvarter ut i andreomgangen, den så ikke bra ut. Det var høyre ankel det gikk ut over. Besøk på skaden vil forhåpentligvis gi svar på hvor alvorlig dette er.

Også fjorårets Kolstad-lagkaptein, Håkon Følstad, nå i Rapp-drakt, var opptatt av skaden vår talentfulle høyre bakspiller pådro seg:

– Det var fryktelig synd. Bortsett fra denne hendelsen, var det artig utpå der. Vi gikk til kampen med lave skuldre, så klart, og med intensjon om å kose oss, ha det artig – selv i kamp mot de aller beste. Jeg synes Roar (Fikse Forbord) var i overkant passiv når han før kampen sa han var usikker på om vi skulle klare å score 15 mål. Vel, det ble altså 18, smilte Håkon og la til at han også syntes det var artig å se gleden på Rapp-benken, gleden over målvaktredninger, gleden over scoringer.
– Og det hørtes ut som at også publikum syntes det i perioder var ganske artig.

Fjorårets Kolstad-kaptein, Håkon Følstad, koste seg mot gamle lagkompiser og ble også Rapps toppscorer.

Jeg for min del syntes det var kjekt å se at Adrian var i farten igjen. «Det var fint for meg å få denne gjennomkjøringen, kjenne på kamppuls, før søndagens seriekamp mot Fjellhammer,» kommenterte han selv

Kampen ble ikke uventet et eldorado for kontringskåte Kolstad-kanter. Elias (Thome), Adrian og Magnus (Stølefjell) løp villig vekk og scoret på det aller meste; 20 på 24 skudd.

Noen lekkerbiskener jeg noterte meg:

* Ex-Kolstad-duo og «venstrearmingene» Kim André Rinnan og Håkon (Følstad) fyrte av tre herlig underarmsskudd – ett fra Kim og to fra Håkon – alle suste i mål.

* Simen Lyse viste seg som en råfrekk balltyv da han stjal «kula» rett fra Rapp-avkast, klev med lange steg mot Rapp-målet og fastsatte sluttresultatet bare noen få sekunder før full tid.

* Men kampens høydepunkt for meg det var Fred Forbords fikse innspill til Marius Nysether; med ryggen til streken og ballen over høyre skulder rett i klypene på Nysether. Bærre lækkert!

Adrian Aalberg, tilbake etter øyeoperasjonen, Håkon Følstad tilbake i Kolstad Arena, men nå i Rapp-drakt, og Rapp-kaptein Christian Schjetne, som scoret på to av tre 7-metere.

PS!
Jeg registrerte også at en tidligere råsikker 7meter-taker i Kolstad-drakt, Roar Fikse Forbord, i kveld lot andre ta Rapps fem tilkjente 7-metere.
PS2!
Bestemannspremiene gikk til målvakter på begge lag; Adam Saso hos hjemmelaget og Lars Eggen Rismark. Lars sto hele kampen og reddet halvparten av de 38 skuddene som han fikk å hanskes med.