To ankler til besvær – Kolstad

To ankler til besvær

Med åtte dagers mellomrom falt to av Kolstad-guttene ut av lagoppstillingene i noen uker. Det var klassiske ankel-overtråkk som felte både Sander Rønning og Aksel Hald.

Med store smerter ble Aksel Hald hjulpet av banen etter ovetråkket i onsdagens cupkamp.

Aksel sin skade så mest dramatiske ut og skjedde i onsdagens cupkamp mot Rapp:

– Jeg dro innover på banen og hoppet opp, følte at jeg ble dradd ned, landet og tråkket over på høyrefoten, forklarer Aksel. Ett døgn etter sier han:

– Det går greit, men jeg har vondt. I morges ble det tatt bilder av foten. De viste at det ikke var snakk om noe brudd, og det er jo bra.

Overtråkk er en klassiker for håndballspillere, og satsfoten til Aksel har vært ut for dette tidligere.

– I dag er jeg mer enn noe annet oppgitt. Det er noe «piss» å bli skadet. Hvor lenge jeg må regne med før jeg er kampklar igjen, er ikke godt å si.

Mens Aksel altså har vært borti dette tidligere, var Sander-overtråkket hans første noensinne. Det skjedde under en spillsekvens på treningen forrige tirsdag.

– Bildene viste at to bånd på yttersiden av venstre ankel (satsfoten også for Sander!) var delvis av. Det er første gang jeg har tråkket over, og det er første gang jeg har måttet stå over kamp på grunn av skade, sier Sander og legger til:

– Nå, en drøy uke etter at det skjedde, klarer jeg å gå fint, men kan ikke løpe. Det er fortsatt litt hevelse i ankelen. Usikkerheten før skadeomfanget ble konstatert har vært det verste, synes jeg, og opptrening er kjedelig.

Tommy Remen i Kolstad håndball helseteam minner oss om at overtråkk i ankelen er veldig vanlig hos håndballspillere, nærmest en klassiker. 

– For Sander som aldri før har opplevd dette, er det nærmest for en «jomfru-overtråkk» å regne, sier Tommy. Han presiserer at det gjerne tar litt lenger tid å bli kampklar når det er første gang bånd i ankelen får seg en strekk. Hvor lenge det tar før vi kan se Sander på banen igjen?

– Det er vanskelig å si. Nå har han hatt fin progresjon så langt i rehabiliteringen. Men om vi ser ca. fire uker etter at skaden inntraff, så er det et ganske vanlig forløp.

Om fire uker blir «svaret», skulle Sander kanskje rekke bortekampen mot Drammen 8. oktober.

PS!
Da Sander ble skadet, ble rekruttspilleren Magnus Stølefjell (19) tatt inn i stallen og har vikariert på venstrekanten med bravour. Erstatning for Aksel blir Nicolai Daling (21), som er én av to hospitanter i A-stallen.

TEKST: Tore Sæther /Kolstad Håndball
FOTO: Lars Skaug og TITT Melhuus