Sto godt bakover og rushet Fjellhammer i senk – Kolstad
KOLSTAD, NORGE - August 31: Serieåpning REMA 1000 Ligaen: Kolstad - Nærbø I Kolstad Arena August 31, 2022. (Photo by Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Sto godt bakover og rushet Fjellhammer i senk

Fjellhammer har vært en lei nøtt å knekke for oss i Lørenskoghallen. Ikke i kveld! Vi forsvarte oss godt og fikk mange kontringsmuligheter – og scoringer – som endte med timålsseier – 35-25.

Sigvaldi Gudjonsson leverte en utmerket førsteomgang mot Fjellhammer – rushet fra alt og alle, avsluttet elegant og scoret på alle sine seks skudd.
Magnus Langeland ustoppelig og god nok en gang: Ti scoringer på 13 skudd, flere assists og god defensivt.

Fjellhammer ledet én gang i kampen, på 1-0. Siden var det kolstadføring, som sakte, men sikkert økte. Og når Torbjørn Bergerud stoppet flere skudd, forsvaret fremprovoserte Fjellhammer-feil, da var vi ikke vanskelig å be; kontringsrace med Sigvaldi Gudjonsson i førersetet og med en uimotståelig Magnus Langeland som hyppig og villig bidragsyter. Bare 12 baklengs halvspilt var skikkelig bra. Uttellingen offensivt var i perioder ikke like imponerende.

– Jeg synes ikke det var veldig mye minus å sette fingeren på i kveld. Det eneste måtte være uttellingen, kommenterte Stian Gomo. Og hva med å «sage av» motstanderen etter å skaffet oss en ledelse…

– Med fem pluss til pause startet vi andreomgangen bra, synes jeg. Så ble det en del bom, men vi spilte oss til veldig mange gode sjanser. Og bakover var vi solide, selv om det kom noen glipp.

Magnus Langeland var absolutt enig med trener Gomo:

– Vi sto fint og kompakte bak og fikk løpt inn noen scoringer. Offensivt opptrådte vi med god ro, men vi må innrømme at vi i perioder slet med å sette ballen i mål.

Magnus gjorde nok en imponerende god kamp og bekreftet den flotte høstformen. Ikke nok med at han etter tre serieomganger er eliteseriens toppscorer med 26 mål; han er også solid bakover og en oppmerksom servitør. I dag assisterte han til fire scoringer.

– Vel, jeg synes jeg treffer bra og står greit bakover, er Magnus sin egen karakteristikk. Han overdriver i alle fall ikke.

Så var det flere meget viktige bidragsytere – Bergerud noterte jeg for eksempel 15 redninger på. Sigvaldi så ut til å stortrives som kontringsleder med varierte og sikre avslutninger, og så var det riktig moro å se Simen Lyse ligne litt mer på seg selv enn det vi har sett tidligere i høst, noe også Gomo understreket:

– Det var fint å se Lyse i andreomgangen hvor han løftet prestasjonen sin. Videre synes jeg Gabriel (Setterblom) var rolig og god. Så vil jeg også gi honnør til Adrian (Aalberg) for hans utmerkede forsvarsspill – i en kamp hvor han ikke traff like godt med skuddene som vi er vant med fra den kanten.

Til slutt noen ord om Nicolai Daling, hospitant i elitetroppen, som nå har fått sjansen på grunn av Aksel Hald sin ankelskade. Det er gått ganske nøyaktig tre og et halvt år siden han, da ikke fylt 18, scoret sitt siste av før i kveld tre eliteseriemål. Det var mot Falk – 17. mars 2019. I kveld kom han innpå mot slutten av førsteomgang og leverte en lekker backhand-pasning ut til Sigvaldi som scoret lekkent fra høyrekanten. Og like før pause gjorde 21-åringen (bursdag siste fredag) et effektivt gjennombrudd på høyresiden og tricket ballen sikkert inn til 17-12 pauseledelse.

PS!
På onsdag offentliggjør Jonas Wille sin første landslagstropp, to tropper – både Håndballgutta og rekruttlaget. Det er ingen risiko forbundet med å tippe at det kommer med noen Kolstad-spillere…

FAKTA
Fjellhammer – Kolstad 25-35 (12-17)
REMA 1000-ligaen
Lørenskoghallen                                                                                
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 7(1), Elias Thome 2, Gabriel Setterblom 6, Janus Smarason 2, Adrian Aalberg  2, Eskil Dahl Reitan, Magnus Langeland 10, Simen Lyse 4, Magnus Stølefjell, Magnus Gullerud 1, Vetle Eck Aga, Henning Limstrand, Martin Kærgaard, Nicolai Daling 1.
Fjellhammers toppscorer: Simen Søgaard 6(2)
Utvisninger; Fjellhammer:  2 x 2 min. – Kolstad: 3 x 2 min.

 TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
ARKIVFOTO: Robert Magnussen