Vi trakk Halden i 4.runde i NM – Kolstad

Vi trakk Halden i 4.runde i NM

Vi møter Halden i 4.runde i cupen, på bortebane. Det ble klart etter trekningen som ble foretatt tidligere i ettermiddag.

– Det blir en tøff kamp, noe av det tøffeste vi kunne ha fått. Halden er et bra lag som er spesielt ekle å slå på sin hjemmebane, Remmenhallen, også kalt «Bunkersen», sier Sander Rønning med godt nytt i forhold til sin skadde ankel: – Jeg satser på å være med for fullt på treningene senere i uken og håper å være spilleklar til lørdagens kamp mot ØIF Arendal.

Denne mannen skal Kolstad-spillerne ha mer enn ett våkent øye til. Truls Erik Grøtta har notert seg for 25 scoringer i serien og ligger på tredjeplass på toppscorerlisten så langt. Bare vår egen Magnus Langeland (26) og Christoffer Rambo (27) har scoret flere. (FOTO: HANS PETTER WILLE)

Halden er kjent som en særdeles vrien bortemotstander. Halden-supporterne er kjent for å lage god og fortettet stemning i den gamle og vel innkjørte hallen. Nå har Halden spilt sine to hjemmekamper så langt i REMA 1000-ligaen i andre haller, uten at Kolstad-spillerne skal gjøre seg forhåpninger om lettere bortearena.

– Det stemmer at vi har spilt litt rundt forbi, noe som skyldes oppussing i Remmenhallen. Men cupkampen mot Kolstad er det i utgangspunktet meningen skal spilles i Remmenhallen, sier daglig leder i Halden Topphåndball, Hans Fredrik Cordt-Hansen.

Halden startet seriesesongen med én seier (over Sandnes), imponerende sterk uavgjort mot ØIF Arendal og tap for Drammen. Jan Thomas Lauritzens gutter kom seg 4. runde takket være 29-21-seier over Sandefjord i 3.runde.

Dagens trekning ble gjennomført med seeding hvor de seks seedede lagene ikke kunne møte hverandre. Vi var ett av de seedede lagene. De øvrige fem var Elverum, Drammen, ØIF Arendal, Runar og Fjellhammer.

4.rundekampene ble trukket slik. Halvparten av kampene er mellom to eliteserielag. Førstnevnte lag har hjemmekamp:
Halden – KOLSTAD
Elverum – Sandnes
Drammen – Bodø HK
ØIF Arendal – Bækkelaget
Runar – Bergen
Fjellhammer – Viking TIF
Kristiansand – Nordstrand
Haslum – Nærbø

Datoen for 4. runde er 20. oktober. – Men jeg håper at vi får flyttet den i alle fall én dag frem all den stund vi har Elverum i Trondheim Spektrum allerede 22. oktober, sier Jostein Sivertsen i en kommentar.

Nytt for årets NM-avvikling er innføring av et sluttspill-konsept kalt «Final8», en avviklingsmodell er besluttet skal gjennomføres i alle fall de to kommende sesongene. Sluttspillet skal omfatte de fire semifinalistene både for damer og herrer, og de to finalistene i junior-klassen – begge kjønn. 

Det nye sluttspillet skal avvikles i Arendal, over én helg i månedsskiftet februar / mars. 

PS!
Byåsen, eneste trønderske damelag i 4. runde, trakk Flint Tønsberg og skal spilles på bortebane med kampdato 19. oktober.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball