Dette kan vi ta igjen! – Kolstad

Dette kan vi ta igjen!

Stemningen var ikke helt på topp da lagkaptein Sigvaldi Gudjonsson og trener Stian Gomo møtte til pressekonferanse etter kveldens kamp i Spania. Vinnerskaller er ikke fornøyd med å tape.

Men vi var faktisk i ferd med å gå på en skikkelig bortesmell mot Bidasoa da 20 minutter gjensto (15-21). Men så viste Kolstad-guttene klasse og sterk kampmoral og vant de neste 10-11 minuttene 8-2! Det gir oss troen på at vi kan klare å ta igjen det spanske forspranget i neste tirsdags returoppgjør.

– Det er jeg enig i. Jeg synes vi var veldig gode da vi tok igjen deres store forsprang og kom à jour. Tar vi i tillegg med det første kvarteret, så var også det et bevis på at vi har et høyt toppnivå, sa Stian Gomo. Men det var dessverre også i alle fall ett men: 

– Vi gjorde for mange tekniske feil og ble straffet for det.

Bidasoa gjorde også sine tekniske feil, uten at vi klarte å straffe dem så ofte som det vi selv fikk svi. I sum kan det nok sies at de tekniske feilene felte oss. Vi må rett og slett ikke gi motstanderne så mange gratissjanser som vi gjorde i kveld.

Tre baklengsmål å ta igjen i Kolstad Arena, det er en overkommelig oppgave, synes jeg – i alle fall dersom vi legger til grunn det vi så i dag. Å slippe inn 30 mål på bortebane mot den spanske ligaens nummer to-lag (foreløpig) denne sesongen, det er slett ikke verst – spesielt ikke når våre to målvakter ikke hadde noen god kamp. Bidasoas fransk-tunesiske siste skanse, Medhi Harbaoui, plukket langt flere skudd.

Janus Smarason fikk seg en skikkelig smell over høyreøyet og ble belønnet med – en tominutter…

Vi var altså ikke veldig langt unna å få et enda bedre resultat, og det skyldtes ikke minst:

* at Janus Smarason var den playmakeren vi gjerne vil se ham som – både assistent og eksekutør

* at Adrian Aalberg viste internasjonalt format fra venstrekanten

* at Magnus Langeland åpnet forrykende og fulgte opp de flotte prestasjonene i tidligere kamper i høst, men gikk kanskje litt tom(?) etter pause

* at Gabriel Setterblom etter en vrien første halvtime så viste frem både sitt skudd og sine sterke gjennombruddskvaliteter

* at lagkaptein Sigvaldi Gudjonsson var rørende elegant og sikker – om vi ser bort fra to litt uforståelig dårlige avslutninger før pause og

* at Simen Lyse i avslutningsminuttene på kampen viste mer av sitt potensielt høye nivå enn det vi har sett bare lite av tidligere i høst.
PS1
Det blir altså tre toppkamper på ei uke for oss nå, de to neste hjemme i Kolstad Arena: lørdag mot ØIF Arendal, og returkampen mot Bidasoa neste tirsdag med avkast klokken 18:45.

Takk for kampen! Skal vi klare å ta igjen tre baklengs neste tirsdag…

FAKTA
EHF European League
1. kval.kamp 2. runde
Bidasoa Irun – KOLSTAD 30-27 (16-13)
Pabellón Polideportivo Artaleku*
Tilskuere: 1392                                                         
KOLSTAD: Torbjørn Sittrup Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 6(4), Gabriel Setterblom 5, Janus Smarason 5, Magnus Langeland 4, Magnus Gullerud, Vetle Eck Aga, Adrian Aalberg 4, Henning Limstrand, Martin Kærgaard 1, Simen Lyse 2, Eskil Dahl Reitan, Elias Thome, Magnus Stølefjell, Nicolai Daling. 
Toppscorere Bidasoa: Inaki Echepare Cavero  10(2) og Jon Aiazar Azkue 10.
Utvisninger; Bidasoa:  4 x 2 min. – Kolstad: 4 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
SKJERMDUMP-FOTO: EHFtv.com