For Simen -en annerledes- sesong – hittil… – Kolstad

For Simen -en annerledes- sesong – hittil…

Forrige sesong var Simen Lyse REMA 1000-ligaens fjerde mestscorende med 152 mål – i tillegg til masse assists og med mye spilletid. Denne sesongen har startet veldig annerledes for 22-åringen.

– Jo, det er blitt annerledes i form av langt mindre spilletid. I fjor hadde jeg også en annen rolle. Nå er angrepsspillet bygd rundt mye duellspill, og jeg er nok den svakeste duellspilleren av bakspillerne. Janus (Smarason) er den selvskrevne, og når «Langis» (Magnus Langeland) har startet sesongen bedre enn meg, er det bare riktig at han har fått så mye spilletid som han har fått. Men jeg føler at jeg blir mer og mer komfortabel i det nye spillet. Jeg synes jeg har gjort greie innhopp, som mot Bidasoa på tirsdag, både bakover og offensivt. Fortsetter jeg fremgangen kommer det nok også mer skudd etter hvert, sier Simen.

– Hvordan har du håndtert omstillingen til en ny og mindre sentral rolle?

– Jeg visste jo at det kom til å bli annerledes med de nye gode spillerne på plass. Men jeg hadde – og har – lyst til å være en del av dette som skjer i Kolstad nå. Derfor har jeg hele tiden jobbet for å gjøre det beste ut av situasjonen; bite tennene sammen og stå på. Men husk jeg har spilt eliteserie siden jeg var 19 og er bare 22 nå. Jeg har lenge igjen av håndballkarrieren, og da er det bare å jobbe godt og være tålmodig, sier Simen og understreker at det også er viktig å unne andre suksess:

– Det siste er lett fordi vi er gode venner samtidig som vi alle fighter for å få spille så mye som mulig.

– Du har selvfølgelig snakket med trenerne om din plass i laget. Hvem andre er det du prater med om dette?

– Å, det er flere. Mannsverk (mentaltreneren), flere av spillerne og også pappa (Stein, selv i sin tid eliteseriespiller. min anmerkning) Alle understreker at det ikke er grunn til å stresse, være tålmodig. I tillegg huske på at mye har gått min vei så langt i karrieren.

A propos den nevnte duellstyrken, eller mangelen på sådan. Simen har i mange år trent godt fysisk – både utholdenhet og styrke. Nå har han gått ned to-tre kilo, til ca. 95. Simen: 

– Det håper jeg skal gjøre at jeg blir mer eksplosiv og forhåpentligvis forbedrer duellstyrken min.

Og treneren, hvordan vurderer han det Simen har prestert så langt denne sesongen?

– Det er ingen tvil om at prestasjonene hittil har vært variable, men nå synes jeg vi ser positive tendenser – som for eksempel da han fikk en god del spilletid mot Bidasoa, sier Stian Gomo og fortsetter:

– Jeg synes det stråler mer energi nå – det er tydelig at han koser seg. Lyse er i ferd med å få igjen for at han har jobbet godt over tid. Så legger vi ikke skjul på at vi ønsker oss en mer skytende Simen enn det vi hittil denne sesongen har fått. Jeg synes han kan slippe seg mer løs, ikke tenke konsekvenser hele tiden. Simen er en smart håndballspiller som på topp er leken i spillestilen, tør å gjøre feil uten at han slutter å prøve. Det er den Simen vi ønsker oss.

PS!
Seks ganger har vi spilt hjemmekamp i eliteserien mot ØIF Arendal.  Tre ganger har vi vunnet, én kamp er endt uavgjort og to har gitt tap. Siste sesong vant vi 27-24. Simen Lyse scoret seks.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball