Janus har godfølelsen – Kolstad
KOLSTAD, NORGE - August 27: Janus Dadi Smarason i aksjon i forbindelse med 1 kvalik kamp i EHF European League mellom Kolstad - Drammen i Kolstad Arena August 27, 2022. (Photo by Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Janus har godfølelsen

– Bidasoa er gode på det de er gode til. Men jeg føler likevel at vi er et bedre håndball-lag og kan vinne denne kampen.

Janus Smarason føler vi har en god sjanse til å vinne nok til å spille europacup-håndball videre ute over i sesongen. (ARKIV-FOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

Janus Smarason ble ikke skremt av det som møtte oss i Spania for en uke siden og er optimist foran tirsdagens returmøte:

– Jeg satt igjen med en følelse av at det som gikk mot oss var våre egne feil og ikke fordi spanjolene var så fryktelig gode. Men for all del, det er et godt spansk lag, de har mange store og sterke spillere, de er glade i å spille lange angrep og passer godt på ballen. Vi ble litt for passive, og dermed kom det en del skudd fra for gode posisjoner. 


-Nå har vi fått kjenne på dette og har også fått mer video-materiale å se gjennom. Dermed er premissene for bedre forberedelse til stede, sier vår beste og viktigste angrepsspiller – selvkritisk nok til å oppsummere prestasjonen fra bortekampen mot Bidasoa slik: – I Spania kunne vi alle har gjort det bedre – inklusive meg.

I det første møtet med Bidasoa var vår spillemotor likefullt vår mest effektive angrepsspiller. Fem scoringer på syv skudd og fire målgivende pasninger noterte jeg. Det er gull å ha en spillestyrer og assist-ekspert som i tillegg er en utmerket avslutter, aller mest på gjennombrudd og halvdistanseskudd.   

Fra dagens trening. Janus diskuterer angrepsdetaljer med Christian Berge. (FOTO: Tore Sæther)


Nå er vi inne i en hektisk kampperiode med fire kamper mot topp motstand; to ganger Bidasoa, ØIF Arendal og Drammen. Det sliter på?

– Så klart blir vi slitne. Det er håndball det. Vi må sørge for at vi får brukt mange spillere, få mest mulig ut av flest mulig.

Tilbake til Janus og hans prestasjoner. Han ble i sommer operert i høyre skulder, og det har tatt tid å få den fullt restituert:

– Det går stadig fremover. Jeg har ikke vondt, kan gjøre akkurat som jeg vil – selv om kanskje noen skudd ikke er så harde som jeg skulle ha ønsket dem, sier Janus med et lite smil. Angrepsstyrmannen synes fremgangen har vært der i høst:

– Likevel har jeg en god følelse av at vi har enda et nivå inne. Vi ønsker å bli enda bedre, og det er jo selve drivkraften i det vi holder på med. Dessuten er jeg tilfreds med måten vi jobber på, hver dag på trening.

– Så, Janus, vi var nær ved å spille kliss jevnt med Bidasoa i bortekampen. Hvor god er sjansen vår til å vinne med fire mål (minst) og dermed gå videre til det svært attraktive gruppespillet i EHF European League?

– Det er realistisk, men det skal jobbes hardt og riktig for å oppnå det, sier Janus Smarason.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen og Tore Sæther