«Kolstad er favoritt» – Kolstad

«Kolstad er favoritt»

– Vi er godt taktisk forberedt, men Kolstad er favoritt.

Det sa Bidasoa-trener Jacobo Cuetara da jeg med god tolkehjelp snakket med ham på lagets trening i Kolstad Arena i går kveld. 42-åringen er uten egen spillererfaring, men har trent baskerklubben både opp gjennom seriesystemet og kvalifisert laget til Champions League-spill siden han kom til klubben for syv år siden.

Trener Jacobo Cuetara sammen med sine 10-målsscorere fra første kamp mot Kolstad; Inaki Echepare (2) og Jon Saizar (25).

Bidasoa var seedet foran kvalik-trekningen til den nest høyest rankede europacupen. Siden forrige sesong har laget skiftet ut både målvaktparet og to kantspillere i en spillerstall som nå teller 21, men hvor bare 14 er fulltidsprofesjonelle. For fire av spillerne er Bidasoa moderklubb, og flesteparten av spillerne er baskere, altså kommer fra Baskerland. 

Den mest kjente av spillerne er strekkjempen Julen Aguinagalde, 39 år og med over 200 landskamper for Spania. Men det er to andre som Kolstad-spillerne mer fikk kjenne på kvaliteten til i vår første kamp. Høyrekanten Inaki Eckepare og midtbacken Jon Saizar scoret begge ti mål – altså 20 av Bidasoas 30. 

Mens Kolstad har fire strake seire i serien så langt, har Bidasoa tre seire og to tap. Tapet mot Barcelona er helt som normalt, men tap for Benidorm i sesongåpningen, var vel ikke som ventet, trener Cuetara?

– Vel, det var ikke så veldig overraskende sett på bakgrunn av at Benidorm ble nummer fire i serien siste sesong mens vi havnet på plassen over. Men Barcelona vinner mot alle – alltid.

– Så da dere spilte mot Barcelona (28-39-tap) sist lørdag holdt dere igjen med tanke på returkampen mot Kolstad…?

– Vi startet for fullt, men da vi skjønte at vi ikke hadde noen sjanse til å vinne, begynte vi å tenke Kolstad-kamp og disponerte deretter, fortalte Cuetara og fortsatte:

– Kolstad er en veldig vanskelig motstander, et godt lag, som vil bli enda bedre og sikkert ett av de beste lagene i Europa de kommende årene. 

Allerede nå handler det for oss om å ta igjen forspranget til trener Cuetaras mannskap og dermed kvalifisere oss for gruppespillet i European League. Hvilken håndball-vinter det da vil bli i Kolstad Arena!

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball