«Vi var fryktelig gode defensivt» – Kolstad

«Vi var fryktelig gode defensivt»

Lørdag møter vi Drammen for tredje gang allerede denne sesongen. Vi står med to seire (e.cup-kvalik.), og i bortekampen slapp vi inn bare 21 mål. «Forsvaret var den store stjernen», kommenterte Stian Gomo etter 29-21-seieren i Drammenshallen. Jeg føyer gjerne til: og Torbjørn Bergerud var stjernen som skinte skarpest av alle.

Fra formiddagens trening i Kolstad Arena. Det er ikke lett å overliste Torbjørn Bergerud – spesielt ikke fra kanten…

Selv konstaterer Torbjørn: – Vi slapp inn bare 21 mål, meget sterkt! Vi var fryktelig gode defensivt. Det sies jo at forsvar vinner titler (og angrep kamper). Nå har vi i to kamper bevist at vi har et godt tak på Drammen. Men lørdag er en ny kamp, og vi må være like skjerpet som i de to europacup-kampene. Klarer vi det, skal vi vinne også denne kampen.

Tirsdagens utrolig skuffende utfall mot Bidasoa satt i både utover kvelden og natten, innrømmer Torbjørn:

– Det var veldig kjipt, bittert. Men da vi møttes onsdag, var det bare å ha lagt bort kampen og se fremover, og det føler jeg vi klarte.

I begge kampene mot Drammen for en drøy måned siden spilte Torbjørn rollen som levende vegg. Jeg noterte 14 redninger i den første kampen og 22 i den andre. Målvakten er halve laget, sier man gjerne. Torbjørn reddet omtrent halvparten av skuddene. Det viste hvorfor han forrige sesong var dansk eliteseries beste målvakt.

Og prestasjonene nettopp mot Drammen, klubben han startet sin seniorkarriere i og spilte for i 2011 til 2015, den gir også selvtillit foran nye møter.

– Naturligvis gjør det det. Dessuten er vi blitt bedre både i forsvar og angrep siden de to kampene mot Drammen. Jeg føler vi har vært gjennom en haug med gode treningsøkter, og det skal vi ta ut mot Drammen. Det heter jo også at man spiller som man trener, sier Torbjørn med et lurt smil.

Så skal det i morgen kveld – avkast klokken 18:15 og tv-sendt på TV2 Sport 1 – bli riktig spennende å se om vi kan stå like stødige bakover som sist vi gjestet Drammenshallen – i tillegg til å sette nok av de sjansene som vi spiller oss til.

Selvsagt er det godt å ha med seg en slags sikkerhet som det to «Drammen-skalper» denne høsten har gitt. Men det går ikke an å lene seg på tidligere seire. Det er like nyttig som å lese gårsdagens avis…

PS!
Neste kamp for Kolstad er cupoppgjøret mot Halden på bortebane den 19. oktober. Og så er det klart for sesongens første virkelige toppoppgjør i REMA 1000-ligaen – tillater jeg med å si, første seriekamp mot Elverum; lørdag om to uker i et fullstappet Trondheim Spektrum.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball