Ulidelig spennende og seier på «overtid» – Kolstad

Ulidelig spennende og seier på «overtid»

Puuuhh! Jeg trodde vi var i ferd med å rote bort både ett og to poeng. Kolstad-guttene leverte nok en kampavslutning som var egnet til å ta pusten fra enhver. Heldigvis kom vi i Drammenshallen i kveld ut av spenningsdramaet som seierherrer – i motsetning til hva som skjedde på tirsdag mot Bidasoa.

Og om to uker venter tittelforsvarer Elverum i Trondheim Spektrum. Gled dere folkens til nok en håndball-thriller med Kolstad i en hovedrolle.

Sigvaldi Gudjonsson spilte nok en stor kamp mot Drammen. I kveld scoret han på nesten alt – ti treff på 12 forsøk.
(ARKIVFROTO: ROBERT MAGNUSSEN)

I de dramatiske siste par minuttene: Stor takk til Magnus Gullerud som scoret vårt 28. og 29. mål – det siste syv sekunder før slutt. Til Vetle Eck Aga som satte inn en avgjørende tackling som gjorde at vi fikk tak i ballen. Til Simen Lyse som sendte ballen mot tomt mål, men ble tatt og skaffet oss syvmeter. Tiden var ute. Og ikke mindre takk til lagkaptein Sigvaldi Gudjonsson for kald og nøyaktig utførelse fra syvmeter-streken som ga oss begge poengene (30-29).

– Jeg var både nervøs, men koste meg også. Det var deilig å avgjøre det hele på straffekast, sa Sigvaldi til TV2 like etter siste akt i toppdramaet.

Kampen i Drammen ble tett og hektisk spennende fra første til 60. minutt. Vi vekslet med vertene om å føre kampen; aldri var avstanden mer enn to mål – før i det 54. minutt da vi hadde 27-24-føring. Men med to poeng nesten i lomma, da bommet vi på blank goal, da gjorde vi tekniske feil – og ble straffet. En utvisning i den hektiske innspurten pådro vi oss også. Drammen utnyttet våre feil og hentet oss inn, tok også ledelsen 29-28. Før Gullerud utlignet, trener Kristian Kjelling tok time out, men drammenserne klarte heldigvis ikke å utnytte de siste sekundene.

Det er time out-tid; Berge viser og forklarer hvordan han vil ha angrepsspillet. (SKJERMDUMP: TV2, Sport 1)

Det var mange ting som talte for at det kunne bli en jevn batalje mot Team Kjelling. Og det ble det altså! Vi slo an tonen da Sigvaldi kontret inn sitt første av til slutt ti scoringer, men allerede etter et par minutter var det grunn til bekymrede ansikt på Kolstad-benken. Janus Smarason klinte til i en forsvarsduell – og ble liggende, fikk hjelp til å komme seg opp på beina med tydelige smerter. Det var det siste vi så av playmakeren vår i kveld, og den karen er ikke lett å erstatte. Fysioterapeut Harald Markussen kunne etter hvert berolige oss med at det ikke så veldig ille ut: – Janus fikk en slagskade mot korsbenet (nederst i ryggen), nok til at han ikke kunne spille mer, men nå kan han i alle fall gå uten smerte, så det ser ikke verst ut. Janus reiser i morgen tidlig til Island og landslagsoppdrag; så får videre behandling bli et samarbeid mellom det islandske forbundet og oss, sa «fysio» Markussen.

Her endte oppholdet i Drammenshallen for Janus – som tilskuer på ergometersykkel, med slagskade i korsbenet. På tribunen til venstre for Janus sitter Glenn Solbergs sønn, Magnus, og følger kampen. (FOTO: ROY MARTIN JOHNSEN, DHK Media)

Med vår eneste renhekla playmaker ute av spill, ble det både større belastning på de andre bakspillerne og også litt andre roller å bekle. Så ble ikke saken lettere da Gabriel Setterblom i starten på andre omgang hinket av banen tydelig vondt etter en uheldig landing og påfølgende ankelvridning. Med Markussen-behandling på benken ble oppholdet heldigvis bare på rundt ti minutter. Gabriel kom tilbake og banket umiddelbart inn 22-21-ledelse – hans femte og siste på like mange skudd!

Det er bare fire dager siden vi misset videre europacupspill med minst mulig margin. I kveld svingte seierspilen vår vei – selv om prestasjonen totalt sett kanskje ikke var på høyde med det vi viste mot Bidasoa. Stian Gomo:

– Vi skal ikke ta noe fra Drammen, som er et godt lag og som lykkes å få oss dit de ville ha oss. Likevel kommer vi ikke unna at prestasjonen var dårligere i dag enn på tirsdag. Moralen derimot var det ingenting å utsette på. Og så var det godt å se at mange av de rutinerte spillerne – som Gullerud, Vetle, Sigvaldi og Torbjørn gikk foran. Og så er det all grunn til å gi Langeland en klapp på skulderen for måten han sto på, etter den store skuffelsen han opplevde på tirsdag.

Seieren er vår! (SKJERMDUMP: TV2, Sport 1)

Kolstad-benken traff også godt med flere bytter – ikke minst målvaktbyttet. Torbjørn Bergerud startet og leverte fem utmerkede redninger i løpet av 22-23 minutter. Da kom Lars Eggen Rismark inn, reddet én av fem skudd før pause og startet også andreomgangen. Lurt. Lars reddet fem baller – blant dem ett straffekast og en kontra, før Torbjørn ti minutter før slutt overtok og svarte opp med to utmerkede redninger på nærskudd.

Og bare for at det også skal være nevnt: Etter fem serierunder er vi tabelltopper i REMA 1000-ligaen uten å ha avgitt et eneste poeng. Det har aldri skjedd før!