Fra Rørvik til Trondheim på håndballskole – Kolstad

Fra Rørvik til Trondheim på håndballskole

Deler av høstferien benytter knapt 100 håndballgutter og jenter til å delta håndballskole, en del av REMA 1000-Akademiet som Kolstad Håndball og Byåsen Håndball Elite samarbeider om. To av deltagerne som har reist langt for å være med på håndballskolen, er tvillingparet Noah og Lukas Holum. De to kommer fra Rørvik, drøyt 30 mil nord for Trondheim, og spiller på G12/G14-laget.

Her er gruppen som Simen Lyse og Elias Thome hadde ansvar for på ettermiddagsøkten i dag. Til venstre for Simen står Lukas Holum og til høyre for Elias tvillingbror Noah Holum.

Ukjent med Kolstad er de to guttene forresten slett ikke. De var tilskuere på treningskamp mot danske GOG før seriestarten, og når kolstadguttene 22. oktober barker sammen eliteseriens tittelforsvarer Elverum i Trondheim Spektrum, da er Noah og Lukas på plass. Favoritter på kolstadlaget har de også. Noah er målvakt og har ikke overraskende Torbjørn Bergerud som favoritt. Bakspiller Lukas følger ekstra godt med Simen Lyse i tillegg til strekspiller Magnus Gullerud og forsvarskjempen Vetle Eck Aga.

Håndballskolen er et tilbud til gutter og jenter født mellom 2008 og 2012. Mandag, tirsdag og onsdag denne uken er det full aktivitet på alle de tre banene i Kolstad Arena fra klokken ni om morgenen til tre på ettermiddagen – bare avbrutt av et varmt lunsjmåltid og frukt fra BaRe og REMA 1000. Vi har for øvrig arrangørenes ord på at treningen skaper stor matlyst…

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball

Noen flere billedglimt fra håndballskolen. Vår utmerkede kantspiller Elias Thome måtte stå i målet i en sekvens med kontringstrening...