«Kolstad Arena – e vi me!!!» – Kolstad

«Kolstad Arena – e vi me!!!»

Slik runger det ut over Kolstad Arena når det er klart for kamp og Anders Bergheim drar i gang publikum. Spiller-presentasjonen nærmer seg. 33-åringen har vokst opp i håndballmiljøet på Tiller, uten å spille selv, men har vært speaker fra dag én, det vil si da han var veldig ung.

– Jeg hadde en bror som spilte håndball og en far som var oppmann. Jeg var med som frivillig under Tiller cup. Så fikk speakeren forfall, og jeg måtte steppe inn, forteller Anders. Og siden har han stått med mikrofonen i hånden. Et sammentreff var det også at Ove Grubba var trener for broren sitt lag, og Grubba introduserte unggutten for Byåsens daglige leder med meldingen: «Her har dere den nye speakeren deres.»

Og slik ble det, inntil Kolstad overtok speaker-talentet. 

– Det hang vel også litt sammen med at Kolstad og Tiller hadde en samarbeidsavtale. Jeg ble engasjert som Kolstad-speaker, tror det må ha vært til 2012/2013. Fra da av er det ikke mange hjemmekampene jeg har gått glipp av.

Hva er det i speaker-rollen som fenger Anders?

– Det er artig og en intim stemning i en håndballhall og som gjør oppgaven ekstra artig når publikum-responsen blir god.

Men Anders har også evnen til å «tenne» tribunesliterne på mindre intime arenaer. Etter at covid ble avblåst i fjor, ble han engasjert som speaker på Lerkendal. De seks siste RBK-kampene var han mikrofon-fører, og den oppgaven har han hatt i alle kampene i årets sesong. Når sluttstrek settes for fotballsesongen, er det bare Kolstad som gjelder – 100 prosent, og vel så det.

Apropos 100; Anders hadde slett ikke sett for seg at Kolstad skulle bli hans neste arbeidsgiver og i ett hundre prosent stilling. Med fagbrev i industriell mekanikk, med arbeidsår både som industrirørlegger, servicetekniker og salgsrådgiver, er det relativt langt unna jobben han nå har takket ja til – som underholdningssjef, som er stillingsbetegnelsen Kolstad-sjef Jostein Sivertsen har klistret på én av sine ferskeste medarbeidere.

Det var før sommerferien at Jostein meldte til speaker Anders at han ville ha en prat:

– Når det gjelder Jostein, så vet du aldri hva du kan få, smiler Anders og fortsetter: – Han sa ikke noe annet enn at han ønsket å prate med meg. Jeg tenkte, ja vel, det har vel noe med kamparrangementene å gjøre. 

Så skal det sies at Jostein tok kontakt dagen etter og lettet litt på sløret:

– Det er egentlig et ansettelsesintervju du skal på når du møter meg. Jeg ble ikke veldig mye klokere, men at vi skulle ende opp med at jeg ble tilbudt full jobb, det hadde jeg altså ikke forestilt meg.

Du er ansatt som underholdningssjef i Kolstad Håndball. Hva ligger i stillingsbeskrivelsen?

– Jeg skal rett og slett skape engasjement rundt klubben; øke interessen for Kolstad, være med på å bygge merkevaren Kolstad – på og utenfor banen.

Du kjenner jo Kolstad og folkene i klubben godt, men underholdningssjefs-jobben den er du tross alt fersk i. Hvordan oppleves den etter kort tid?

– Det kjennes veldig bra. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Så er dette mer en livsstil enn en vanlig jobb. Det går mye tid, det skal sies, og jeg har en samboer som er veldig tålmodig. Heldigvis er Kristin vant til at jeg jobber mye og er mye på farten. Men hun skal likefullt ha skryt for at hun er så tålmodig.

Hva er aller artigst med å være underholdningssjef i Kolstad Håndball?

– Det er planleggingen og gjennomføringen av arrangementet rundt kampene og publikumsresponsen når det hele er i gang. Jeg trives med jobben, rett og slett.

Og høydepunktet så langt for underholdningssjef Anders Bergheim?

– Litt rart å si det kanskje, med tanke på resultatet. Men det må være Bidasoa-kampen. Publikum var så til grader med. Topp stemning – og spenning.

Og neste lørdag, når vi skal måle krefter med tittelforsvarerne til trener Børge Lund, ja, da kommer det til å runge over Nidarø:

TRONDHEIM SPEKTRUM – E VI ME!!!


TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball