Aldri tvil om hvor seieren skulle havne – Kolstad
(Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Aldri tvil om hvor seieren skulle havne

En Sandnes-seier over Kolstad ville vært sesongens skrell. Det ble det ingenting av. 20 siste, gode minutter før pause var nok til å markere avstand (16-8) og parkere alle eventuelle sandnesforhåpninger om å spille jevnt med den suverene tabell-lederen – 32-23. Ti strake seire nå!

Angrepsdirigent Janus (Smarason) svingte igjen taktstokken som bare han kan – i tillegg til tre scoringer på tre skudd.

Selv om det aldri var snakk om jevn match – ikke en gang de første timinuttene av kampen da hjemmelaget hang bra med. Men fra 6-5-ledelse parkerte vi hjemmelaget ved å vinne de neste syv-åtte minuttene med 8-1.

Åttemålsledelsen halvveis ble til ni pluss totalt. Hvor vanskelig var det å markere like stor avstand etter pause som før, Stian Gomo?@

– Det er ingen grunn til å legge skjul på at det er ekstra utfordrende å holde engasjement og entusiasme på topp når rammene er som de er. Vi spilte i en stor hall med lite publikum. Det var rett og slett lite energi å hente der. Men vi hentet to poeng, vi unngikk skader, og vi fikk rullert mye på laget – mange fikk bra med spilletid. Så innrømmer vi naturligvis at dette ikke var en så god prestasjon kampen igjennom som vi jakter på hver eneste gang vi er i kamp.

Mange fikk spilletid, og mange fikk pyntet på sitt eget «scoringskort». Bakerst sto begge målvaktene solid – Bergerud før pause, Eggen Rismark i andre omgang. De reddet like mange skudd, og endte opp med å redde 48 prosent av skuddene de fikk mot seg.

Vi hadde på vår side 61 prosent uttelling på våre skudd. Men jeg tipper at hverken spillere eller trenere er spesielt fornøyde med at ca. halvparten av våre 15 kontringer / ankomster endte i tekniske feil og/eller skuddbom.

Mens vi startet kampen med det som har sett ut som en førstesekser, ble det etter pausen 30 minutter benkvarming både for keeper Torbjørn, kantene Adrian og Sigvaldi. Det var forøvrig riktig kjekt å se «offensiv-kaptein» Janus i langt mer bestemte aksjoner enn i kampen mot Runar.

Solid målvaktgruppe; Torbjørn Bergerud (30), Lars Eggen Rismark (1), og keepertrener Erlend Sagosen.

I sum; vi scorer nok en gang mer enn 30 mål. Bare Elverum (26) og Nærbø (29) har sluppet unna med baklengs på 20-tallet mot oss. Søndag om en uke står vi overfor noe som kan se ut som den aller viktigste kampen før årsskiftet; kvartfinale hjemme i Kolstad Arena mot Drammen. Og bare for å minne om at Team Kjelling har vi slått med hårfin margin to ganger allerede – med ett mål i serien og to mål hjemme i e.cupkvalik. – i tillegg til å slå drammenserne med klar margin i e.cup-kval.-returen (29-21).

PS!
For første gang i REMA 1000-ligaen denne sesongen gikk vi av banen uten å ha skaffet oss et eneste straffekast.