For et drama, for en underholdning og for en strålende kampmoral – Kolstad

For et drama, for en underholdning og for en strålende kampmoral

Når vi endelig skulle ta Elverum-skalpen i en eliteseriekamp, så kunne det ikke skje på en bedre måte enn i ettermiddag, med et stappfullt Trondheim Spektrum, med en Torbjørn Bergerud som trakk frem straffekast-killer-kortet og med en playmaker Janus Smarason som også ikledte seg matchvinner-kostyme.

For en arena, for en stemning og for en publikumsrekord: 9083!

Det så jo en ganske lang stund ganske smådystert ut, ikke minst takket være Elverum-keeper Emil Imsgard. Rekruttlandslagets skuddstopper gjorde nettopp det; stoppet det ene Kolstad-skuddet etter det andre, og det var på rene sjanser. «Veggen» i gjestenes mål var akkurat så ruvende som bortelaget ønsket seg. Jeg noterte 13(!) redninger før pause – to av dem på syvmetere (begge fra Sigvaldi Gudjonsson). Det ble skutt både for kjapt og for unøyaktig. 10 mål før pause er mot normalt

I andre enden av banen, sto vi ganske så bra, men Torbjørn fikk verre skudd å bryne seg på og kom bare ut av det før pause med fem redninger. I andreomgangen skulle det snu; fem Imsgard-redninger, åtte presterte vår mann, og den siste også den aller viktigste – matchavgjørende.

Elverum-playmaker Tobias Grøndahl scoret på tre syvmetere før pause, skrudde en fjerde utenfor og fikk jobben med å sette en ny da det gjensto mindre enn ett minutt. Da sto altså Torbjørn frem. Publikum gjorde også sitt; buet akkurat så kraftig som et godt hjemmepublikum skal gjøre.

– Du skal ikke se bort fra at det var med på å avgjøre dette. Selv om Elverum-spillerne har opplevd mye som bortelag i Champions League, har de ikke hatt 9000 tilskuere mot seg i en seriekamp her hjemme, mente Stian Gomo.

– Det var utrolig viktig å vinne en slik kamp. Dette var ikke den fineste kampen vi har spilt, men det var en skikkelig slitekamp, og spillerne viste en strålende kampmoral, sa en meget godt fornøyd Kolstad-sjef, Jostein Sivertsen.

Tre mål bak halvveis, fortsatt meget godt forsvarsspill da den siste halvtimen var i gang, og keeper Imsgard begynte å se ikke fullt så uovervinnelig ut.

– Jeg syntes vi viste en fantastisk moral ved å komme tilbake fra tre bak. I etablert forsvar synes jeg vi var veldig bra hele kampen., Håndballkvaliteten totalt var ikke helt på topp, og spenningen var det vel ingenting å si på, sa en fornøyd trener Gomo og la til at når vi scoret bare 10 før pause, så skal vi ikke glemme at vi møtte en meget god målvakt i Imsgard – «den beste vi har møtt hittil i sesongen».

Tre bak tok det nesten 20 minutter å gjøre noe med, og fem minutter før slutt var vi helt a jour for første gang. Hovedrolle-innehavere i tillegg til keeper Torbjørn; playmaker Janus, strekspiller Magnus (Gullerud) og med vesentlige bidrag også fra (Simen) Lyse og Gabriel (Setterblom). Janus var bare enorm i de siste avgjørende minuttene. Med et mer offensivt Elverum-forsvar, fintet han seg gjennom, vant nesten alle dueller han tok og fyrte av noen herlige grunnskudd.

Og da det hele skulle avgjøres, da var det keeper Torbjørn som spilte førstefiolin; reddet syvmeteren fra Grøndahl. Stillingen 25-24. Vi hadde ballen, men kastet den bort, kneblet en Elverum-kontra – som riktignok kostet oss et rødt kort (Janus). Tretten sekunder igjen, Elverum med ballbesittelse og i syv mot seks-spill, Sigvaldi som balltyv (har sett det før, ja…) og pasning frem til løpergutten Adrian (Aalberg) som satte punktum nesten i samme sekund som dramaet var over.

Håndball kan være usedvanlig nervepirrende og utrolig underholdende – og når laget ditt viser en imponerende kampmoral «fra mål til ytre venstre» og vinner oppgjøret mot Norges beste lag de siste årene, da kan det ikke bli noe annet enn – GOD HELG!