Gullerud – Mr. 100 prosent – Kolstad
(Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Gullerud – Mr. 100 prosent

«Han er 100 prosent profesjonell – hele tiden.» Det er karakteristikken Christian Berge gir av Magnus Gullerud. Strekspilleren er nesten hundre prosent også når det gjelder uttelling på sine skudd. Mer om det lenger ned i saken.

Da Magnus Gullerud – 31 år på søndag, forresten – ble kontaktet av Kolstad, var den store belastningen som spill for en tysk bundesligaklubb medfører, hovedgrunnen til at han takket ja til tilbudet:

– Som bundesligaspiller er det veldig mange kamper, og med mye buss- i tillegg til flyreiser til kamp, blir belastningen stor. Du føler at kroppen aldri blir helt «fresh». Jeg følte det spesielt krevende i Magdeburg forrige sesong. Med den mindre belastningen som spill i Norge medfører, er muligheten for å henge med lenger også bedre, sier Magnus. (Han har en fireårskontrakt med Kolstad.) 

Etter noen få måneder i Kolstad føler Magnus seg vel som «trondhjemmer»:

– Både jeg og samboer Kristine trives. Hun er også kommet i fast jobb, og Kolstad-toget ruller fint – med gode resultater.

– Men tilbake til belastning på kroppen. Du har to rygg-operasjoner bak deg. Ryggen sier vel takk for forflytningen til REMA 1000-ligaspill i stedet for tysk bundesliga. Hvor mye ekstra hensyn må du ta i treningsarbeidet?

– Jeg må tilpasse styrketreningene. Vi har blant annet fått en maskin som gjør at vi kan trene tungt på beina uten at det går ut over ryggen. Og så blir det mye trening av kjernemuskulatur for min del. Vi spillerne er heldige som har dyktige fagfolk rundt oss også på dette området.

Lenken mellom Magnus og playmaker Janus Smarason er en viktig faktor i suksessoppskriften til Kolstad

Over til prosenter og uttelling på skudd. Magnus har 28 avslutninger i sesongens første åtte seriekamper. 23 av dem har endt med scoring, en uttellings-prosent på imponerende 82. Magnus: «I Magdeburg lå vel uttellingen på mellom 75 og 80 prosent.» Berge: «Sa du 82 prosent? Ikke overraskende høyt. Magnus er en god avslutter. Nå handler det for oss om å få flere baller inn til ham på streken.»

Magnus igjen: «Når uttellingen er så bra, skyldes det også forbedret smartness og større erfaring. Det handler om å vurdere de sjansene jeg skal gå for og for eksempel de pasningene jeg får som jeg sender fra meg.»

Magnus og Vetle Eck Aga er midtlås både på Kolstad og landslaget. Det har vel sine fordeler…

– Så klart. Det betyr en økt trygghet og kortere tid på å spille oss skikkelig godt sammen, som jo er en fordel både for Kolstad og landslaget.

– Tirsdag er det klart for kamp for et utsolgt Kolstad Arena, mot tabellfirer Runar, et lag som har scoret nesten like mye som oss (255 mot 256), men som har sluppet inn 31 flere enn våre 200 baklengs. Hvordan skal vi ta sesongens niende strake serieseier?

– Vi må løpe mye på dem. De er ikke like gode i sine returløp. Så må vi redusere (Christoffer) Rambos scoringer og minimalisere innspillene til strek ( Sander Myklebust). Men aller viktigst er å ha fokus på oss selv og vårt spill. Vi er vår verste fiende, sier Magnus Gullerud. 

Trener Berges samlende karakteristikk av sin strekspiller, som han som Elverum-trener tok imot allerede som 17-åring, den er like enkel som opplagt:

– Han er god. Det er derfor vi hentet ham.


TEKST: Tore Sæther /Kolstad Håndball
ARKIVFOTO: Robert Magnussen