Hele Trøndelag på håndballfest – Kolstad

Hele Trøndelag på håndballfest

Hele Trøndelag til håndballfest i Spektrum

Førstkommende lørdag kommer Elverum til Trondheim Spektrum for å spille om seriepoeng. Vi i Kolstad har ambisjon både om å ta innersvingen på norsk herrehåndballs suverent beste lag de siste årene og også å sette publikumsrekord for en seriekamp i norsk håndball.

Vi har akkurat klart det siste – passere 7013 tilskuere – og på veien dit har vi tilbudt trønderske lag gunstige lagspakker. Mellom 130 og 140 lag har takket ja til dette tilbudet. Det blir altså godt med unge håndballspillere i hallen på Nidarø – gutter så vel som jenter – for å heie frem kolstadspillerne. Blant de 35 tilreisende lagene med til sammen over 400 spillere og rundt 250 ledere, er også en gjeng fra Hitra IL – fra tre av klubbens lag, G11, G12 og G14/15. Å sitte ringside på en norsk toppkamp, det er forhåpentligvis en motivasjonsboost…

– Absolutt. Det er flere av spillerne som også har sett én av Kolstads hjemmekamper tidligere i sesongen. De syntes det hadde vært moro, forteller May Lene Arnø, arrangementsansvarlig for håndballen i Hitra IL.

Ikke noe vil være bedre enn at Hitra-guttene reiser oppglødde hjem igjen etter toppkampen 22. oktober – og kanskje kan motivere flere av kameratene til å begynne med håndball?

–  Kanskje det. Mens vi har lag i alle klasser på jentesiden – fra J11 til J15 – så har det vært litt labert på guttesiden de siste årene. Men vi har et nyopprettet herrelag som det skal bli spennende å følge. De fleste av guttene spiller fotball i tillegg til håndball, og vi har et godt samarbeid avdelingene imellom slik at vi for eksempel unngår kollisjoner på treningstidene, forteller Arnø. Tidligere i høst arrangerte de også en turnering – «Sø´vest å regn cup» – der vant for øvrig klubbens eget lag i G2009. 

Selv om guttehåndballen på Hitra ikke kan vise til vekst de siste årene, synes May Lene det er ganske bra med håndballaktivitet på øya med ikke mer enn ca. 5000 innbyggere. Og det kommer stadig nye opp fra barnehåndballen: – Åtte- og tiåringer både fra klubben vår og fra flere grendalag, forteller May Lene Arnø. Med spillere fra tre guttelag og mellom ti og 20 ledere, får vi håpe at det vil gi inspirasjons-påfyll til ytterligere innsats – og rekruttering – til Hitra-håndballen.

Av klubbene utenfor Trondheim som har takket ja til lagstilbudet, er Hitra og Stjørdal HK på plass med spillere fra tre lag hver. Stjørdalingene kommer med størst koloni; 55 spillere og et 20´talls ledere.

TEKST: Kolstad Håndball