«Kolstad-prosjektet en ren gavepakke» – Kolstad

«Kolstad-prosjektet en ren gavepakke»

Landslagstrener Jonas Wille og TV2s håndballprofil Harald Bredeli gleder seg stort til lørdagens toppkamp i Trondheim Spektrum. Og når Kolstad og Elverum barker sammen, er de naturligvis til stede – Bredeli med mikrofon og Wille for å se det som lenge har vært promotert som sesongens største på denne siden av året.

Harald Bredeli forteller at kampen mellom de siste års tittelforsvarer, Elverum, og den største av utfordrerne, Kolstad, er åpen hva resultatet angår. Og at dette oppgjøret er viktig for TV2, som rettighetshaver til norsk topphåndball, det er Bredeli veldig klar på:

– Denne kampen var grunnsteinen i terminlisteplanleggingen vår sammen med Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball. Vi ønsket oss den tidlig i sesongen, før det blir mesterskapspause, sier Bredeli og legger til:

– Noe av det aller viktigste før kampen er spilt, er at styrkeforholdet mellom Elverum og Kolstad så langt ikke er gitt. Og så visste vi også at Kolstad jobbet med å utforske Trondheim Spektrum som arena for seriehåndballen. Det ble altså lagt opp til den beste rammen rundt den beste kampen, kan du si. Og for oss i TV2, så ble dette og i det hele tatt Kolstad-prosjektet en gavepakke, ren nytelse.

Stimulerer rekrutteringen

Vår ferske trener for Håndballgutta, Jonas Wille, mener den økte satsningen i toppen av norsk herrehåndball allerede har gitt tegn på at ligaen er bedre:

– Elverum har lenge vært der. Nå klinker Kolstad til, og flere følger på. Den største gevinsten på sikt er at det blir gjevere for unge gutter å spille håndball. Forbildene kommer nærmere, som jeg håper vil føre til økt rekruttering i gutte-/herrehåndballen. 

– Et annet moment er at det ikke er noen fasit på hva som skjer når flere toppspillere flytter fra utenlandske store ligaer og til vår egen toppserie. De får ikke samme gode, harde matching uke etter uke. Men på den annen side kan det hende at den litt mindre harde fysiske belastningen fører til topp-prestasjoner. 

– Hva med rivaliseringen i toppen av REMA 1000-ligaen?

– Det er veldig spennende, først og fremst med Elverum og Kolstad kan det se ut som, men flere følger på. Også organisasjonene i klubbene må regne med å fighte med hverandre, sørge for at flere kommer opp og frem. Med et mer spennende sportslig produkt, er det også større mulighet til å hente inn større sponsorpenger. Alt dette henger sammen, sier Jonas Wille.

Som et landslagsprosjekt for TV2

Tilbake til Harald Bredeli og spørsmål om lørdagens kamp også er den første seriekampen som sendes på TV2 sin hovedkanal?

– Så vidt som jeg kan huske, så har det aldri tidligere skjedd at vi har vist en norsk seriekamp i håndball på direkten i vår hovedkanal. Listen for å legge sport inn på hovedkanalen er høy, men heldigvis sa TV2-ledelsen «ok» til oss i Sport’n da vi foreslo å legge Kolstad – Elverum på hovedkanalen en lørdag ettermiddag.

Bredeli og hans kolleger har allerede vært i sving med å lage saker til alle kanalens plattformer – og det kommer mer…

– For oss er dette det samme som en landslagsproduksjon. Til vanlig når vi sender seriehåndball har vi fire kamera og 10-12 medarbeidere i sving. Til lørdagens kamp er det dobbelt mannskap i alle funksjoner, forteller Harald Bredeli.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball