Kolstad-toget tøffer videre – Kolstad

Kolstad-toget tøffer videre

Som i cupkampen mot Halden for snaut to uker siden, slet vi tungt med Halden i mer enn én omgang. Og også likt i de to kampene; ingen stress-aksjoner, men stødig jobbing som viste at det tross alt er nivåforskjell mellom de to lagene – 34-25 – og vår syvende strake serieseier.

Adrian Aalberg bidro sterkt til mer Kolstad-jubel og ny seier i REMA 1000-ligaen – toppscorer med seks mål på syv skudd – utmerket. (ARKIVFOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

– Førsteomgangen ble en slags stillingskrig. Halden er et bra lag så lenge kreftene holder. I dag hadde vi store problemer ikke minst med Jørgen Jansrud som nærmest skjøt oss i senk. Vi var alt for nølende spesielt i midten. Det var noe med kommunikasjonen som ikke stemte. Vi snakket om det i pausen og fikk orden på det. Og da Halden-spillerne gikk litt tom for krefter, ble forskjellen tydelig, oppsummerte Stian Gomo.

Vi scoret kampens første, et lekkert underarmsskudd fra Janus (Smarason). Så måtte vi helt frem til det 27. minutt før vi neste gang var i ledelsen – et kontant froskeskudd fra kjeiva til Aksel (Hald) på servering av hovmester Smarason.

Men haldenserne hadde ikke til hensikt å gi seg. De ledet både 15-14, 16-15 og var a jour på 17-17. Men så var det slutt. Fem minutter ut i andreomgangen scoret Gullerud til 18-17, og siden var det mer og mer Kolstad og mindre og mindre Halden. Hjemmelagets mange forsøk på offensivt forsvar og også angrepsspill syv mot seks, var ingen suksess. Vi scoret blant annet tre ganger i tomt mål.

Et stort pluss med dagens kamp var også at Gomo / Berge fikk sjansen til i større grad enn i mange av de tidligere kampene til å bruke flere av spillerne. Jeg tenker ikke minst på Aksel Hald sine aksjoner på høyrebacken, og at både Sander (Rønning), Elias (Thome) og Eskil (Dahl Reitan), fikk byttet ut benkvarming med aksjoner på banen. Og så var det kjekt å se at en 50-50-deling av målvaktjobben også fungerte godt. Lars (Eggen Rismark) sto de første 30 minuttene – reddet åtte baller. Torbjørn (Bergerud) tok seg av den siste halvtimen med samme redningstall.

7-meter-valget

Så må det absolutt også fortelles om trenernes valg av straffekastskytter, det vil si, det var i stor grad Torbjørn som avgjorde det. Etter alt for mange 7meter-bommer, 11 i tallet i høstens kamper – fire av dem i cupkampen mot Halden – mente trenerne at det var tid for å ta grep. Trener Stian forteller:

– Spillerne står gjerne igjen etter treningsslutt og tar syvmetere. Vi spurte Torbjørn hvem han synes er mest vrien å stoppe skudd fra. Han svarte at Martin (Kærgaard) er «ganske vanskelig». Dermed ga vi Martin beskjed på treningen fredag at han skulle ta 7-meterne i dag. Og den beskjeden fulgte han virkelig opp på dedikert vis. Han ringte meg og ba om å få videoklipp av alle straffekast mot Halden (keeper Neupart). Jeg ga ham klipp av mellom sikkert 15 og 20 straffekast.

Det må sies å være en vellykket «vri»: Vi fikk fire 7-metere. Martin scoret på alle – når vi regner med også den fjerde som han egentlig bommet på, men puttet på returen. Bortsett fra de fire – eller fem… – målgivende skuddene var strek-Martin ikke på banen.

Jeg blir ikke det minste forbauset om «den nye» straffekast-skytteren får fornyet tillit når vi neste søndag spiller borte mot Haslum…

PS!
En liten pussighet; pausestillingen, 14-14, var nøyaktig den samme som i cupkampen mellom de to lagene for 11 dager siden. Men i dag ble Kolstad-seieren nesten dobbelt så stor som i cupkampen – ni mot fem pluss.