«Nå må jeg score på den neste!» – Kolstad

«Nå må jeg score på den neste!»

Sigvaldi Gudjonsson startet som syvmeterskytter – og bommet. Så gjorde Adrian Aalberg og Simen Lyse det samme. Neste duell fra syvmeteren mot Haldens dyktige målvakt, Nicolai Neupart, ble gitt til Sigvaldi – ny bom!

Sigvaldi Gudjonsson vår toppscorer selv om han gjorde noe så sjeldent fra den kanten – som å bomme på to straffekast. (ARKIVFOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

– Han er stor og er en bra målvakt. Den første var jeg litt uheldig med; den andre var et dårlig skudd; bra redning, forklarer Sigvaldi.

– Og da vi ble tildelt straffekast nummer fem, og du hadde bommet på to, da var du ikke inne på tanken å «gi» straffekastet til en annen?

– Nei, nei, slett ikke, smiler Sigvaldi. Jeg tenkte bare at nå må jeg score på denne.

Og det gjorde han. Ingen fiksfakserier med finter og pådrag. Ett pådrag og rett i mål. Vakkert! Og ute fra høyrekanten sin var Sigvaldi som vanlig meget sikker. Seks avslutninger, fulltreff på alle. Det ene for øvrig en Sigvaldi spesial; balltyveri på en Halden-pasning og lange, karakteristiske kliv fremover på banen før han sendte ballen i mål.

Vår andre islending fortjener også masse pluss. På Magnus Langelands – og våre – tre første mål, var Janus servitør. Han viste også prov på sitt avslutningsrepertoar; stegskudd, en frosk og to «bærre» lekre underarmsskudd. Fire scoringer på fem skudd.

I godt og vel 40 minutter viste Halden seg som den vanskelige motstander i Halden laget er og hvorfor og hvordan de kunne banke selveste Elverum med syv mål. Men fra 18-18 begynte våre gutter å sige i fra.

Første gang tre scoringer på rad – fra 18-19 til 18-21 – og siden kom haldenserne ikke a jour. 

– Men Halden er en vanskelig motstander, spesielt på hjemmebane. De kjemper godt og gir aldri opp. Jeg følte meg ikke trygg på seieren før nesten helt til slutt, sa Sigvaldi.

31-25-seier til oss og kvartfinale-plass. Først og fremst resultatmessig en positiv generalprøve før lørdagens storkamp mot Elverum i Trondheim Spektrum.

Halden-keeper Neupart spilte altså rollen som – nesten – uovervinnelig fra syvmeteren og også til dels levende vegg på en håndfull flere nærskudd, men målvaktprestasjonen vår var enda bedre. Torbjørn Bergerud fanget inn det ene skuddet etter det andre. Jeg noterte 17 redninger til slutt; en redningsprosent på drøyt 40! Bestemannspremien gikk i høyeste grad til den riktige.

Torbjørn Bergerud vår beste i Remmenhallen i kveld.

– Ja, Bergerud spilte en god kamp. I tillegg synes jeg det er grunn til å trekke frem Janus (Smarason) for en veldig viktig prestasjon. Gabriel kom godt da vi dro i fra ut i andreomgangen, og jeg synes også Aksel (Hald) hadde et fint innhopp, kommenterte Stian Gomo. Primært mål for kampen – videre cup-avansement – ble innfridd, men Stian var også tydelig på at:

– Vi bommet litt for mye og gjorde litt for mange defensive feil. Men ok, Halden hjemme i Remmenhallen er en tøff motstander.

Trekningen av kvartfinalene skjer fredag. I kveld ble det spilt to kamper i åttendedelsfinalen, og de øvrige kampene spilles i morgen torsdag.

PS!
Elverum banket Sandnes i sin cupkamp – 40-22 – som generalprøve til lørdagens «stormøte» i Trondheim Spektrum.

FAKTA
Halden – KOLSTAD 25-31 (14-14)
1/8-finale NM
Remmenhallen 
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Magnus Langeland 5, Janus Smarason 4, Gabriel Setterblom 4, Simen Lyse 2, Aksel Hald 4, Sigvaldi Gudjonsson 7(1), Eskil Dah Reitan, Elias Thome, Adrian Aalberg 1, Henning Limstrand, Vetle Eck Aga, Magnus Gullerud 2, Sander Rønning  2, Martin Kærgaard.
Toppscorere Halden:
Jørgen Jansrud 5, Mounir Chehri 5 og Morten B. Linder 5(2)
Utvisninger:
Halden: 4 x 2 min. – Kolstad: 2 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball