Toppscorer etter mye benkvarming – Kolstad
(Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Toppscorer etter mye benkvarming

For et par dager siden fikk Elias Thome beskjed fra trenerne om at han skulle starte dagens kamp mot Haslum. Det var meget oppløftende nytt for en spiller som ikke har fått mye spilletid ute på høyrekanten hvor Sigvaldi Gudjonsson har «eid» plassen. 

Kolstad Arena 07 Aug 2022 Trondheim, Kolstad. Treningskamp Kolstad – GOG. Danske GOG er på besøk i forbindelse med oppkjøringen av sesongen 2022/23 Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto

– Det er ingen grunn til å legge skjul på at det har vært en utfordring å sitte på benken i 60 minutter. Jeg har hatt mange samtaler om en slik situasjon, både med meg selv, mentaltrener (Bjørn) Mannsverk, trenerne og også medspillere. Det er jo flere som er i samme situasjon som meg. Én av dem jeg har snakket mest med er Eskil (Dahl Reitan). Å se hvordan han i dag blant annet kliner et skudd oppe i vinkelen, det synes jeg er veldig artig, sier Elias.

Da han fikk beskjed om at han skulle starte, var det ikke gitt andre signaler. Men han sto i hele kampen, scoret syv og leverte også noen gode forsvars-aksjoner – ikke alltid like iakttatt som elegante scoringer fra kant og på kontringer. Og fortsettelsen?

– Nå nøyer jeg meg med å være fornøyd. Spille i 60 minutter har jeg ikke gjort siden en treningskamp i sesongoppkjøringen. Det jeg gjør i dag kjennes som en god bekreftelse at jeg gjør mye riktig på trening. Det var både artig og deilig å få til en godkjent prestasjon i dag, sa Elias. «Godkjent prestasjon» må kunne sies å være en real «oindersteitment»…

I innledningen av sesongen har trenerne satset på en nærmest fast «første-syver». Nå er det hyppigere rullering og spilletid til alle som gjelder. Det er nok smart. I Nadderud Arena i kveld fikk flere mer spilletid – og svarte med gode prestasjoner da Haslum med slått 34-25. Ikke minst gjaldt det altså Elias Thome.

– Vi kommer nok til å rullere mer enn i de første kampene. Det handler om å vurdere totalbelastning og å få i gang flest mulig av spillerne. I dag strevde vi i starten litt med å komme med skikkelig energi. Haslum-spillerne var mer der i de første minuttene. Men så maler vi på og kommer inn i det, kommenterte Stian Gomo.

Neste oppgave blir tabelltoer Runar – hjemme i en utsolgt Kolstad Arena. Før det skal sandefjordlaget ut mot Elverum; «og det blir en interessant kamp å analysere før vi selv møter Runar», synes Stian.

Kamp nummer åtte endte i åttende strake seier, og den største borteseieren i eliteserien over Haslum. Et Haslum-lag som ligger på tabellbunnen med bare to poeng, men som kom fra en bra prestasjon mot Elverum (4måls-tap) i forrige kamp, bet også godt i fra seg mot oss i det første kvarteret. Vi måtte vente i knapt 17 minutter før vi var i ledelsen for første gang – og da med en sikker scoring fra Sander Rønning fra venstrekanten. De siste 13 minuttene mot pause endte med 8-3. Kampen var i realiteten avgjort.

Elias sin prestasjon er allerede beskrevet. Også på den andre kanten var prestasjonen god:

– Jeg synes også Sander (Rønning) leverte en god kamp. Han fikk riktignok ikke så mange sjanser som Elias, men gjorde noen gode forsvarsaksjoner, kommenterte Gomo.

I tillegg var Magnus Langeland igjen kompromissløs og sterk, aller mest i starten av kampen da vi kollektivt sleit litt å få flyt i spillet. Bakerst sto Torbjørn Bergerud utmerket. For Haslum-spillerne måtte han ha fortont seg om en levende vegg. 12 redninger før pause er en redningsprosent på 55. At han ble kåret til vår beste var en ukontroversiell avgjørelse.

Kjekt å se også at Eskil (Dahl Reitan) brukte minuttene han fikk; spill med lave skuldre og et par flotte scoringer.

Simen Lyse sine skudd-/pasningsfinter og gjennombrudd motsatt, skapte også humrende bifall hos meg, mens Martin Kærgaard fulgte opp sikkert straffeskyting – nesten; to scoringer på tre forsøk.

PS!
En liten pussighet: I forrige kamp, borte mot Halden, ble det også nimålsseier, og ikke nok med det, resultatet ble nøyaktig det samme – 34-25-seier til oss.

FAKTA
Haslum – KOLSTAD 25-34 (10-16)
REMA 1000-ligaen
Nadderud Arena                                                                                                             
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson, Elias Thome 7, Gabriel Setterblom 2, Janus Smarason 2, Eskil Dahl Reitan 2, Magnus Langeland 6, Simen Lyse 4(1), Adrian Aalberg, Sander Rønning 2, Magnus Gullerud 3, Vetle Eck Aga, Henning Limstrand, Martin Kærgaard 2(2), Aksel Hald 4.
Haslums toppscorer: Vegard Tennfjord 4
Utvisninger; Haslum: 3 x 2 min. – Kolstad: 2×2 min. 

 TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball