Vi løp Runar i senk til storseier – Kolstad
(Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Vi løp Runar i senk til storseier

Runar var laget som sto med færrest poengtap, bortsett fra oss. I kveld fikk gjestene i Kolstad Arena så det holdt. De ble rett og slett løpt i senk og sendt hjem med timålstap i bagasjen (26-36). Og for våre gutter var det altså niende strake seier og soleklar tabell-ledelse.

Adrian Aalberg én av våre fremste løpegutter også denne gangen.

Runar er et lag som passer oss bra, sa Stian Gomo før kampen. Den passformen holder seg etter kveldens kamp. Ti ganger har vi møtt sandefjordslaget i kamp om eliteseriepoeng. Bare tre av oppgjørene har vi tapt, syv vunnet, og kveldens var den med størst margin.

Vi må redusere Rambos betydning offensivt og løpe mye på dem. De er ikke det raskeste laget i retur, sa Magnus Gullerud da jeg intervjuet ham i går. Det klaffet.
Christoffer Rambo ble riktignok Runars toppscorer med fem, men han trengte 12 skudd for å score de fem målene. Og kontret det gjorde vi til gangs. Jeg hadde litt vansker med å følge med på tellingen, men jeg tror det ble rundt 15 kontra/ankomst-mål, og det kunne – og burde? – vært noen flere.

Henning Limstrand tok godt vare på spilletiden han fikk. Offensivt var han 100 prosent; fire skudd, fire mål – det ene sågar med ryggen mot målvakten…

Fordi, det største minus med Kolstad-prestasjonen i kveld var at det ble bommet og gjort tekniske feil litt for mange ganger. Det sier også en del om vår overlegenhet – i tillegg til at Torbjørn Bergerud etter en ujevn innledning spilte seg stort opp og tok masse, 19 skudd, tror jeg det ble til slutt, fra strek, fra kant, fra distanse. Det han ikke tok, var syvmeter, men det ordnet til gjengjeld makker Lars Eggen Rismark; kom inn på ett straffekast – og reddet det.

Ti måls seier og suveren tabell-ledelse etter ni strake seire. Det skulle vel bety velstand? Ingen jeg snakket med var misfornøyd etter å ha utklasset Runar, selvfølgelig. Men alle hadde sine innvendinger. Stian Gomo sa for eksempel: «Vi venter fortsatt på å holde skarpt fokus gjennom en hel kamp. Vi bommet på for mange åpne sjanser – motstanderens målvakt igjen kåret til sitt lags beste – og vi gjør for mange tekniske feil.

Lagkaptein Sigvaldi Gudjonsson: «Ti måls seier mot Runar, greit, men vi må prestere bedre, være skarpere. Vi har en vei å gå. Vi gjorde for mange tekniske feil og også noen litt dumme valg.

Men begge de to hadde plusser å trekke frem (det skulle også bare mangle). Gomo blant annet slik: «Vi har et bra tempo når vi kjører. Resultatet er naturligvis ok, samspillet med linjen var vel det beste vi har prestert så langt denne sesongen, og så var det godt å se Lyse bekrefte sin fremgang.» Gudjonsson: «Jeg synes det var en fin utstråling i mannskapet. Forsvar og målvakt-samarbeidet var bra.»

Simen Lyse leverte en utmerket angrepskamp, både som avslutter og som servitør.

Og apropos Simen Lyse. Etter å ha fulgt laget helt siden sesongoppkjøringen i august har jeg tenkt at for at vi skal prestere skikkelig godt, er vi avhengig av at Janus Smarason holder et stødig og kreativt grep om styrepinnen i angrep. I dag var Janus langt fra sitt gode nivå. Vi klarte oss likefullt fint – og bra er det. Ungguttene Langeland og Lyse gjorde nemlig sine saker godt. Ikke minst lot jeg meg begeistre av en del av Simens aksjoner; overblikk og nøyaktighet både i lange og korte pasninger og på skudd. Selv trakk han frem kollektivet:

– Det var artig å lykkes fint, men det var mange som var bra i dag. Jeg føler jeg har hatt en bra sesong så langt selv om rollen min er annerledes enn forrige sesong. Nå kommer jeg inn fra benken og bidrar også med mer enn bare skuddene. Det er kanskje en smartere utgave av Lyse dere får se i år…

PS!
Forsvarsbauta Vetle Eck Aga scoret sine to første mål i serien – ett i hver omgang – og begge på kontring.

FAKTA
KOLSTAD – RUNAR 36-26 (18-14)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena
Tilskuere: 2250 (utsolgt)                                                                   
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 6, Elias Thome, Gabriel Setterblom, Janus Smarason, Eskil Dahl Reitan, Magnus Langeland 5, Simen Lyse 5, Adrian Aalberg 5, Sander Rønning, Magnus Gullerud 5, Vetle Eck Aga 2, Henning Limstrand 4, Martin Kærgaard 3(3), Aksel Hald 1.
Runars toppscorer: Christoffer Rambo 5(1)
Utvisninger; Kolstad: 2 x 2 min.  – Runar: 3 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
FOTO: Robert Magnussen