Kontrollert, overbevisende, proft – Kolstad
Trondheim November 30: REMA 1000-ligaen Menn mellom Kolstad - Kristiansand. (Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Kontrollert, overbevisende, proft

Det hender at store favoritter går på «trynet». Kolstad er ikke blant dem, i alle fall ikke hittil i sesongen. I kveld ble Kristiansand lett match. Vi endte med sesongens største score (39) og holdt det imponerende baklengssnittet på plass (25).

Vetle og Magnus – midtlåsen vår er ikke direkte enkel å dirke opp. Det fikk også Herman Bredal Oftedal erfare…

Kristiansand-trener Tobben Evjen kom med et skadeskutt og også i antall spillere skikkelig redusert mannskap. Bare 12 spillere på kampkortet er nok til å forstå at dette blir ulik kamp. Og det ble det, fordi kolstadspillerne opptrådte profesjonelt, det vil si, agerte ikke som om dette ville bli «lett match» og en topoenger som kunne skaffes med den ene armen på ryggen. Lagkaptein Sigvaldi Gudjonsson sa det slik:

– At motstanderen mangler noen spillere, betyr ingenting for oss. Vi gjør jobben vår. Vi har bra arbeidsmoral – mot enhver motstander, uansett.

Og playmaker Janus Smarason supplerte: – Vi brukte de fem, seks første minuttene på å tilpasse oss deres spill. Så fant vi ut hvilke metoder vi skulle bruke. Dette var kanskje ikke den peneste håndball, men vi skaffet oss to poeng, og alle fikk spille mye.

Lars Eggen Rismark fikk 50 minutter og sto overbevisende godt.

En som fikk spille mye mer enn vanlig var målvakt Lars Eggen Rismark. Etter at Torbjørn Bergerud hadde et par nesten-redninger og på stillingen 5-5 ni minutter ut i kampen, ble Lars byttet inn. Han sto resten. Jeg noterte 13 redninger, og da blir det en redningsprosent på 40. Lars ble kåret til vår beste:

– De spilte med ekstremt lavt tempo, og vi ble litt stående og vente. Det gikk mye i rykk og napp, men vi opptrådte profesjonelt og bra. For egen del var det deilig å komme tidlig inn i kampen og på den måten få med seg hele kamprytmen på en måte. Jeg har jo en annen rolle i laget nå, men oppgavene når du blir sendt på banen er de samme – som krever profesjonell utførelse, sa Lars.

To unggutter er det absolutt grunn til å trekke frem; 21-åringen ute på venstrekanten, Sander Rønning, og «venstrearmingen» Aksel Hald (18 år helt til to dager før juleaften). Sander fikk hele andreomgangen på banen og kvitterte med hundre prosent uttelling på sine fire skudd i tillegg til noen riktig tøffe defensive aksjoner:

For et herlig par vi har på venstrekanten i Adrian Aalberg og på bildet Sander Rønning.

– Det var en god opplevelse, artig å lykkes – for andre kamp på rad; var fornøyd også etter Sandnes-kampen (tre mål på fire skudd). Det gjelder for meg å ta godt vare på de sjansene jeg får. Når det går som i dag, er det som en real selvtillit-booster.

På motsatt siden og bakfra på banen, Aksel Hald, kanonskytter av høyt format. Seks ganger smalt det fra Aksel-kjeiva. Fem av dem endte med scoring: – Det var utrolig gøy å få spille en del. Skuddene? For å si det slik; at Kristiansand-spillerne ble stående på seksmeteren og forsøkte å blokke skuddene, det kan jeg like, smilte Aksel.

Så går det absolutt ikke an å glemme Magnus Langeland, spesielt hans førsteomgang. Han herjet med motstanderne. Seks ganger smalt det, seks ganger lå ballen i nettet bak Kristiansand-keeperen. Jeg er ikke minst begeistret over og imponert av Magnus sine løpeskudd. De er nesten på nivå med Janus sine susende underarmsskudd…

Og for å avslutte med noen kloke betraktninger fra vår rutinerte venstrekant, Adrian Aalberg, som også denne gangen serverte et par lekkerbiskener før han, uvanlig fra den karen, bommet på et par skudd: – Dette var trygt og godt fra vår side, krydret med mange fine prestasjoner. Vi hadde fullstendig kontroll og holdt også denne gangen skarpt fokus på oss selv og egne prestasjoner. Det er masse stolthet knyttet til det å ha den riktige innstillingen til enhver kamp. Det skal slett ikke se ut som om vi undervurderer motstanderen og tar lett på det!

PS!
Tre kamper gjenstår før vi tar juleferie og VM-pause. To av dem spilles hjemme i Kolstad Arena: 7. desember mot Bækkelaget og 21. desember mot Haslum.

PS2!
Kristiansand Topphåndball kom til Trondheim som fersk semifinalist i cupen. Vi kan altså oppleve å bli trukket mot sørlendingene i cupkamp, og til Final8 kommer det sikkert en mye bedre utgave av laget enn det som var i Kolstad Arena i kveld. Høyrebacken Øyvind Frigstad viste for øvrig hvorfor han kom til kampen med hele 54 treffere på scoringskortet. Han reiste fra Trondheim med ytterligere ni…

FAKTA
KOLSTAD – Kristiansand Topphåndball 39-25 (20-13)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena
Tilskuere: 1525                                                                                   
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 4, Elias Thome, Gabriel Setterblom 4, Janus Smarason 1, Eskil Dahl Reitan 1, Magnus Langeland 8, Simen Lyse 5(2), Adrian Aalberg 2, Sander Rønning 4, Magnus Gullerud 2, Vetle Eck Aga, Simon Kvam , Martin Kærgaard 2(1), Aksel Hald 6.
Kristiansands toppscorer: Øyvind Frigstad 9
Utvisninger; Kolstad: Ingen – Kristiansand: 3 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
FOTO: Robert Magnussen