Karrierestopp og Danmark-retur – Kolstad

Karrierestopp og Danmark-retur

Rasmus Mølgaards karriere og tid i Trøndelag er over. Om noen dager drar strekspilleren tilbake til Danmark. Han har også bestemt seg for å sette karrierestopp. En «langdryg» kneskade har skylden for det.

– Det er ytre menisk på høyre kne, i tillegg til artrose-problematikk, som gjør at jeg har kommet til at nok er nok. Smertene har vært så sterke at jeg ikke har fått sove om natten. Nå er jeg såpass bra at jeg kan løpe litt, men håndballtrening er det ikke snakk om. Skulle jeg satset videre i håp om å komme på banen igjen, ville det vært ytterligere tre måneder med opptrening – med usikkert resultat. Jeg er kommet til at som 32-33-åring er det lettere å innse situasjonen og å avslutte håndballkarrieren.

Rasmus kom til Kolstad foran 2020-21-sesongen, etter et par sesonger i Halden. Til Norge kom nordjyden etter blant annet å ha spilt eliteserie for Randers. Kolstad var interessert i Rasmus primært som forsvarsspiller etter at duoen Tom Kåre Nikolaisen og William Aar forsvant til utenlandsk liga. Den rutinerte danskens forhold til Kolstad ble kortere enn planlagt. Covid forkortet den første sesongen, og kneskaden den andre, og så ble den tredje den siste og bare i styrkerommet.

Det er ikke få timer Ole Martin Viken har tilbragt i styrkerommet sammen med Rasmus.

– Det ble dessverre en kortere Kolstad-karriere enn det jeg hadde håpet på. Men likefullt har jeg skaffet meg masse erfaring og har blitt kjent med mange gode folk, ting som jeg tar med meg resten av livet. Ikke minst har forholdet til fysikk-trener Ole Martin Viken vært av stor betydning for meg i den lange skadeperioden. Han har trent med meg det siste året, og vi har primært hatt fokus på at jeg skulle trene for å få de beste fysiske forutsetninger for livet etter håndballen. Ole har gitt meg et nytt syn på trening, verdifull kunnskap som jeg tar med meg videre.

– Uten samarbeidet og hjelpen fra Ole i styrkerommet har jeg nok ikke fått et så godt resultat. Det har rett og slett vært vanskelig å komme gjennom et helt år i styrkerommet uten han. Ole pleier forresten å si at han ikke er i håndballen for å få julekort. Jeg kan garantere at han i alle fall får ett julekort i årene som kommer…

Når Rasmus tar med kone Emma og sine to små barn tilbake til hjemlandet, venter jobb både på Rasmus og Emma. Hun skal spesialisere seg til barnelege, og Rasmus, med en master i både «matte» og kroppsøving, skal bruke kunnskap og erfaring i både skoleverket (i Halvorsminde) og etter hvert sikkert også i håndballen:

– Det at både Emma og jeg har fått fast jobb har gjort det lettere å bestemme seg for retur til Danmark nå, sier Rasmus og forteller om et litt pussig sammenfall i begge ender av karrieren:

– Ja, det er litt spesielt å sette karrierestopp som lagkamerat med Sigvaldi (Gudjonsson). Jeg startet også karrieren sammen med ham, i Velje.

Rasmus sin Kolstad-karrieren i tall

Det ble altså et par ekle forhold som reduserte Rasmus sin karriere som Kolstad-spiller. Her er noen tall:

2020/21:
En sesong som ble redusert av covid. 14 kamper og fire scoringer.

2021/22:
Siste del av sesongen ble delvis ødelagt av skade. 13 kamper og 14 scoringer.

2022/23:
Parkert på tribunen – og i styrkerommet – helt frem til beslutningen om karriere-stopp.


TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen og Tore Sæther