Aldri truet, men lite å juble over – Kolstad
Trondheim December 7: REMA 1000-ligaen Menn mellom Kolstad - Bækkelaget. (Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Aldri truet, men lite å juble over

Seieren var aldri truet. Det skulle kanskje bare mangle mot et sterkt redusert Bækkelaget. Likevel var det lite å applaudere for etter 31-23-seieren. Stian Gomo var klar i sin oppsummering av kveldens kamp i Kolstad Arena:

– Dette må være vår svakeste prestasjon denne høsten. Det var noe energiløst over spillet vårt. Taklingene manglet, skuddene var dårlige, og vi gjorde alt for mange tekniske feil. Vi ønsker ikke å fremstå slik. Og så kom Bækkelaget til og med uten sine to beste spillere.

Blant våre mest treffsikre i kveld – Magnus Gullerud, fem skudd, fire scoringer.

De to Stian sikter til er danske-duoen Jens Plougstrup og Christoffer Langerhuus, bakspiller og strekspiller, begge skadet og begge på månedens lag i november og som til sammen har scoret 126 mål i serien. 

Bækkelaget hang godt med de første 20 minuttene. Ex-Kolstad-keeper Simen Westby Johansen sto i veien for ubehagelig mange skudd. I det andre målet var Torbjørn Bergerud enda vanskeligere å overliste. Faktisk var det slik at han holdt oss i føringen med sine mange ballstopper.

Men vi gjorde usedvanlig mange tekniske feil – jeg tror det må være sesong-verste. Forsvarslås Vetle Eck Aga – kåret til vår beste – sa for eksempel: – Vi var langt unna 100 prosent. Prestasjonene svingte altfor mye. Vi var rett og slett ikke til å kjenne igjen.

Og kapteinskollega Sigvaldi Gudjonsson supplerte: – Vi manglet tenning og energi. Virket litt stresset. Konsentrasjonen og skarpheten var heller ikke slik vi ønsker det.

Når Janus Smarason er i godlune, er ofte trøyeholdning eneste stopp-middel.

Et positivt moment synes jeg om kontringer og kontradekking. Jeg noterte fem kontringsmål for Bækkelaget (kanskje et par for mye…), mens vi scoret ti ganger i kontra /ankomst. (Ja, jeg vet at vi også bommet på tre, eller kanskje var det fire…) Adrian Aalberg, én av våre fremste i den delen av angrepsspillet scoret to, begge servert av playmaker Janus Smarason. Adrian hadde følelse av at prestasjonene før pause var som å tråkke i myr: – Det ble for mange halvsatsinger, vi skjøt dårlig, og vi gjorde for mange tekniske feil. På pluss-siden kan vi notere at vi hele tiden hadde god kontroll. Vi giret opp når vi trengte det – i slutten av kampen.

Om det totale bildet langt fra var så «vakkert» som vi vet kolstadguttene kan «male» det, så var det tross alt en del enkeltprestasjoner som lokket frem både smil og applaus. Jeg sikter for eksempel til Sigvaldi sine luftige innhopp fra høyrekanten – gjerne avsluttet med presise trickskudd; Lyse sine presise pasninger over flere soner, Bergerud sine blekksprut-armer og bein (18 redninger), og Aksel Hald sine kanonkuler – selv om det i dag bare ble ett treff på tre forsøk. Den ene bommen fikk tverrliggeren til å riste leeenge. Og dagens scoring var for meg Janus sin knallhardt presise assist til Gullerud i kontra, som strekspilleren naturligvis «satte» – til 29-22.

Gjensyn med keeper Simen Westby Johansen for Erlend Sagosen og Christian Berge. Simen kvitterte med å redde 12 Kolstad-skudd…

Prestasjonen vår i kveld ga meg forresten noen litt ubehagelig «déjà-vu» fra siste seriekamp forrige sesong – da Bækkelaget, også da med redusert besetning, fremprovoserte mange minussider i Kolstad-spillet. Forskjellen fra den kampen var heldigvis mest positiv; i vår tapte vi, i kveld vant vi. Og som Torbjørn Bergerud, etter min mening vår beste, sa det:

– Ja, det var noe energiløst over spillet vårt i kveld. At Bækkelaget kom uten sine to beste, kan ha sitt å si, men uansett er det noe vi bør håndtere bedre. Men, vi vant tross alt med åtte mål og er etter 12 kamper fortsatt ubeseiret. Vi kan ikke klage på det.

PS!
Lars Eggen Rismark kom hverken på banen eller kampkortet i kveld. Han våknet i morges med en vond rygg, som det ikke var noen grunn til å provosere. Derfor ble det tribuneplass på Lars, som sannsynligvis er klar igjen til neste kamp, torsdag i neste uke borte mot Nærbø.

I pausen ble Rasmus Mølgaard takket for innsatsen i Kolstad av daglig leder Jostein Sivertsen. En kneskade stopper videre spill for Rasmus, som tar med familien og flytter tilbake til Danmark

FAKTA
KOLSTAD – Bækkelaget 31-23 (14-10)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena
Tilskuere:  1417                                                                     
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Sondre Orheim – Sigvaldi Gudjonsson 4, Elias Thome 4, Gabriel Setterblom 1, Janus Smarason 2, Eskil Dahl Reitan 2, Magnus Langeland 2, Simen Lyse 4, Adrian Aalberg 3, Sander Rønning 2, Magnus Gullerud 4, Vetle Eck Aga, Simon Kvam , Martin Kærgaard 2(1), Aksel Hald 1.
Bækkelagets toppscorer: 
Peter Dahl Christensen 9
Utvisninger; Kolstad: 1 x 2 min. – Bækkelaget: 1 x 2 min

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
FOTO: Robert Magnussen