På tide å vinne på Jæren – Kolstad
KOLSTAD, NORGE - August 31: Serieåpning REMA 1000 Ligaen: Kolstad - Nærbø I Kolstad Arena August 31, 2022. (Photo by Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

På tide å vinne på Jæren

At vi ennå ikke har slått Elverum i eliteserieoppgjør på bortebane, det kan forklares med at Elverum har vært best i landet de siste årene. Men bortsett fra Elverum er det bare Nærbø vi ikke har bortebane-beseiret. Hvorfor i all verden har vi aldri reist hjem fra Jæren med to poeng i bagasjen, Stian Gomo?

Stian Gomo, litt betenkt (?) – fra serieåpningen mot Nærbø i Kolstad Arena. Til høyre Nærbøs Theodor Svensgård.

– For det første handler det om at Nærbø er et godt håndball-lag. Og så er det et skikkelig trøkk i Nye Loen, men det er jo noe som vi også liker. At det er mye publikum og god stemning er bra. Så skal det også sies at vi har vært veldig nær å vinne. Alle kampene mot Nærbø har vært jevne – enten de er blitt spilt i Nye Loen eller Kolstad Arena.

– Likefullt, vi har ennå til gode å ta to poeng med oss hjem fra Jæren…

– Jo, da, og så langt er nok Nærbø det laget vi har slitt mest mot. Den viktigste årsaken er som sagt at Nærbø er et godt lag, og det igjen skyldes at de er veldig godt samspilte, mange sesonger med de samme spillerne. Det gode samspillet offensivt og i tillegg et forsvarsspill med mange variasjoner og alltid gode målvaktprestasjoner – mot oss – det gjør at vi må ta høyde for mange varianter som vil møte oss.

– Så hvordan løse Nærbø-koden på bortebane?

– Jeg mener det først og fremst har vært det offensive spillet vårt som har strandet. Vi har ikke klart å beholde den nødvendige roen mot deres varierte og uforutsigbare forsvarsspill. I sesongens første møte, hjemme i Kolstad Arena, klarte vi å ha den nødvendige roen i første omgang (femmålsledelse). Etter pausen ble vi stresset, gjorde mange tekniske feil, og så ble det jevn kamp – som alltid (tomålsseier).

– Nå er det tre og en halv måned siden hjemmekampen. Det har skjedd positive ting med oss…

– Absolutt. Siden serieåpningen har vi hevet bunn-nivået vårt betydelig, flere spillere bidrar, og Nærbø skal virkelig få slite med å score nok mot oss.

– Andreas Haugseng – de to siste sesongenes «Årets playmaker» i REMA 1000-ligaen – er nå tilbake i Nærbø etter en lite vellykket høst i Elverum. Hva vil det bety for torsdagens kamp?

– Han vil helt sikkert gi Nærbø et løft. Han er en god leder-skikkelse, og returen til moderklubben vil nok også for Andreas virke forløsende på prestasjonene; en kjempefordel for Nærbø. Jeg forventer at han kommer til å være god mot oss.

Uansett Andreas Haugseng i sentral rolle eller ikke; vi kan vel være enige om at nå er det på høy tid at vi tar med oss to poeng hjem fra Jæren…

– Ja, kommer det kjapt fra Stian Gomo.

PS!
Torsdagens kamp har avkast klokken 18:15. Den kan følges på TV2 play – sendingen starter 18:00

Fasiten mot Nærbø

Ikke bare har vi ennå til gode å slå Nærbø i seriekamp i Nye Loen. Det er også et annet lite flatterende resultat fra fightene mot jærbuene; 34-36 på hjemmebane. Aldri har vi scoret så mange mål og enda tapt! Det nærmeste er fra 2019/20-sesongen – 33 scoringer, men likefullt tap – mot ØIF, som scoret 39. 

Her er «Nærbø-statistikken» vår før torsdagens kamp.

2022/23-sesongen:
Kolstad – Nærbø. 29-27
2021/22-sesongen;
Kolstad – Nærbø 34-36
Nærbø – Kolstad 36-36
2020/21-sesongen:
Kolstad – Nærbø 28-28
(bortekampen ble stoppet av Covid)
2019/2020-sesongen:
Kolstad – Nærbø 23-22
Nærbø – Kolstad 35-29
2018/2019-sesongen:
Kolstad – Nærbø 25-23
Nærbø – Kolstad 28-27

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
ARKIVFOTO: Robert Magnussen