Strålende keeperspill og flytrøbbel – Kolstad

Strålende keeperspill og flytrøbbel

Det er kjekt å ha god keeper i håndball. Det er et gammelt «jungelord» at keeper er halve laget. Det så minst slik ut i den første halvtimen i Nye Loen. Torbjørn Bergerud tok om ikke motet fra Nærbø-spillerne, så i alle fall mye av troen på at det gikk an å score på Kolstads eminente ballstopper.

Torbjørn Bergerud spilte levende vegg i store deler av kampen. Bildet er fra første seriekamp mot Nærbø – hvor han også var meget god.

Men i store deler av førsteomgangen så det heller trasig ut, for tabell-lederen. Jeg noterte 14 redninger av Torbjørn (10 etter pause og redningsprosent på 51!) og like fullt klarte vi å gå til pause med bare en ettmåls-ledelse (10-9). Stian Gomo var ikke så overrasket over at det ikke gikk etter plan i den første halvtimen. Stikkord transport-problemer:

– Vi mistet flyet ved mellomlanding i Bergen, måtte booke om fly og ble sittende på Flesland i fire timer. Hastverk på siste transportetappe, hastverk for å få i seg litt mat og så for sent også til hallen. Nei, jeg var ikke så overrasket over at det ikke så bra ut før pause.

Medskyldig til det lave scoringstallet var også hjemmelagets målvakt, Halvor-Elias Nærland. Han hadde syv redninger før pause. Og for ytterligere å forklare tabell-lederens knappe ledelse mot tabell-tieren fra Jæren, så er det lett å peke på et tafatt og fantasiløst kollektivt angrepsspill – i tillegg til alt for mange tekniske feil. Jeg noterte ni av den sorten; etter pause var vi nesten feilfrie i så måte.

– I pausen var vi enige om at vi la førsteomgangen bak oss, starte på 0-0 igjen og gjorde noen justeringer både offensivt og defensivt, kommenterte Stian.

Etter rundt ti spilte minutter av andre omgang begynte forskjellen på tabelltopp og nesten nederst å vise seg. Det startet på sett og vis da Sigvaldi fra kanten satte inn 15-13 på utmerket serve fra Simen Lyse. Og neste aksjon var balltyv i særklasse, Sigvaldi, igjen på ferde, stjal ballen, sendte den videre til Janus Smarason som videresendte kula til forsvarssjef Aga som klinket inn 16-13.

Simen Lyse fortsetter å vise store deler av sitt register. Etter pause leverte han masser av gode aksjoner. (ARKIVBILDE)

Da Lyse fant en høyrekant (Sigvaldi) innløpende til strek, og dermed 20-17, tok hjemmelaget time out. Et mer offensivt forsvarsspill hjalp lite. Vi spilte ut både det som var 5-1 og etter hvert også 3-3-formasjon. Og her fikk Aksel Hald virkelig vist sine skuddferdigheter – og også gjennombruddskraft. Unggutten fikk mye spilletid fordi førstevalget på høyreback, Gabriel Setterblom, satt hjemme i Trondheim og pleide en influensa. Gomo: «Både for Aksel og Lyse var det avgjørende at de fikk mer fart på spillet, både i dueller og kontringer. Det var også flere som før pause fraskrev seg ansvar til i andreomgangen tok ansvar. Bra! Nå skal vi overnatte her og fly hjem til Trondheim i morgen tidlig – og rett til frokost med sponsorer

Simen Lyse imponerte altså både som avslutter, assistent og superkontrer. Sigvaldi var sentral, og playmaker Smarason, som hadde en heller rusten første halvtime, han våknet til live og viste med ettertrykk sine herlige angrepsferdigheter.

13 seire på like mange kamper, er en imponerende statistikk. Nå har vi allerede på onsdag sjansen til å pause sesongen for i år med en 14. strake. Haslum kommer til Kolstad Arena. Det har ikke alltid vært en like hyggelig gjest å ha på besøk…

Så skal jeg naturligvis heller ikke unnlate å nevne at dette altså var vår første serieseier mot Nærbø i Nye Loen…

FAKTA
Nærbø – KOLSTAD  24-30 (9-10)
REMA 1000-ligaen
Nye Loen flerbrukshall                                                                                                   
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 6, Elias Thome,  Janus Smarason 4, Eskil Dahl Reitan 1, Magnus Langeland, Simen Lyse 5, Adrian Aalberg, Sander Rønning 1, Magnus Gullerud 3, Vetle Eck Aga 1, Simon Kvam, Martin Kærgaard 3(3), Aksel Hald 6.
Toppscorer Nærbø: Kasper Lothe 6(4)
Utvisninger; Nærbø: 2 x 2 min. – Kolstad: 4 x 2 min.

 TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
ARKIVFOTO: Robert Magnussen