Mye håndballgodis servert i arenaen i kveld – Kolstad
Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto

Mye håndballgodis servert i arenaen i kveld

Det ble servert masse julesnacks i Kolstad Arena i kveld – av rødkledte servitører. Nimålsseier over tabelljumbo Haslum (40-31) høres ikke veldig overbevisende ut, men våre karer leverte masse smakfulle detaljer, til publikums tilfredshet og jubel.

Magnus Gullerud er ikke lett å holde styr på, men her er vel venstre nede i gulvet før ballen forlater høyra, eller hva Magnus…

Dette var altså topp mot bunn, og ikke veldig overraskende var det at for første gang scoret vi flere enn 39 mål i en seriekamp i år. På motsatt ende, så å si, slapp vi for første gang inn flere enn 30 mål – og det til tross for at begge målvaktene, Torbjørn før pause og Lars etter, endte opp med ti redninger hver – hvorav noen av nærskudd-duellene var spesielt imponerende.

I det andre målet leverte også rekruttlandslagets keeper, Thomas L. Kristoffersen, gode prestasjoner – 13 redninger i de ca. 45 minuttene han voktet målet.

Hva var det så som fikk publikum til å trimme smilemusklene og klappe begeistret? Det var for eksempel trygt sikre avslutninger på gode kontringer, levert av kaptein Sigvaldi, Adrian (gratulerer med 30årsdagen i morgen!) og Elias. Noe av det trioen presterte er virkelig høy klasse; høye innhopp, god kontroll på målvakt, variert skyting inklusive noen overrumplende trickskudd.

Inne på streken er Gullerud sjefen. Magnus er nesten alltid på plass når bakspillernes innspill blir levert, og da ender det som regel med strek i målprotokollen – i går fem på fem skudd. Og noe av det morsomste, da vi noterte scoring nummer 30: Skudd var avfyrt, parert av Haslum-forsvaret, men «nedfallsfrukten», den var Gullerud sin.

Strålende tre kvarter på banen for kaptein Gudjonsson. Sigvaldi scoret ni på ti skudd. Avslutningsrepertoaret er bare ultraklasse.

Og så var det kapteinen på Kolstad-skuta. I går var Sigvaldi strålende, opplevde nesten 2000 i Kolstad Arena. Vi kan forsikre (det er sikkert ikke nødvendig …) Islands-sjef Gudmundur Gudmundsson om at hans utmerkede kantspiller er klar for store VM-scener i januar. Selv innrømmet kapteinen vår at han kom fortere i gang etter skaden som gjorde at han ikke fikk spilt i Champions Leagues Final4. Så flatet kanskje fremgangen ut, men dagens prestasjon – for de som eventuelt triller terning – den fortjener mange «øyne».

Og for lagets prestasjon, Sigvaldi?

– Vel, vi har vunnet 14 av 14 kamper, smiler skipperen vår. – Så er jeg imponert over hvor raskt fremgangen har vært. Mange av de unge guttene som var her før vi kom, har virkelig tatt inn en vinnermentalitet. I etablert forsvar synes jeg vi står riktig fint – med Torbjørn og Lars bak oss. I angrep tar det lenger tid. Å få angrepsspillet til å sitte er mer krevende enn forsvar; mer å tenke på, liksom.

– Ellers er jeg imponert over engasjementet jeg opplever i dette prosjektet vårt – ikke bare i laget, men også i klubben, i administrasjonen. Alle vil det beste, ambisjonene er høye.

Hyggelig lesning…

Litt mer godis før noen statistikk-biter:

Simen Lyse sitt sjeldent gode hovemesterblikk. Høyt der oppe fra over venstrebackens territorium, sender han de lekreste pasninger helt ut til ytre høyre.
* Aksel Hald som igjen gjorde en fin figur; fire mål på seks skudd (67% det, Aksel …) og noen herlige gjennombruddsfinter.
* Og så er det Janus Smarason. Han lyktes ikke med alt han forsøkte på i kveld. Men scoringen i innhopp over feltet og med ryggen mot målvakt, den har nok flere enn meg fotografert på internminnet. Og som nest sist på scoringer, der er Janus ofte «skyldig» …

Fakta-biter

Ytterligere noen momenter fra drøyt første del av sesongen:
* Vi har altså full poengpott – har i snitt scoret 33 og sluppet inn 25 mål.
* 16 spillere har scoret; Langeland flest (66) foran Sigvaldi (60), Lyse (48), Adrian (46) og Gullerud (44)
* Vi topper tabellen med 28 poeng; Drammen er toer med 21 poeng, regjerende mester Elverum har 18 poeng, men én kamp mindre spilt.
* Haslum kom uten to av sine sentrale spillere; Teige Bøe og Tennfjord.

KAMPFAKTA
KOLSTAD – Haslum 40-31 (19-14)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena
Tilskuere: 1867                                                          
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 9, Elias Thome 3, Gabriel Setterblom 3, Janus Smarason 2,  Magnus Langeland 1, Simen Lyse 3, Adrian Aalberg 7, Sander Rønning, Magnus Gullerud 5, Vetle Eck Aga, Simon Kvam , Martin Kærgaard 3(2), Aksel Hald 4, Henrik H. Nielsen.
Haslums toppscorer: 
Lasse S. Lied 9
Utvisninger; Kolstad:  1 x 2 min. – Haslum: 2 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
FOTO: Robert Magnussen