NORGE – NEDERLAND 27-26 (13-17) – Kolstad

NORGE – NEDERLAND 27-26 (13-17)

Slapp unna med skrekken

Vi viste at dette kunne bli en tøff kamp mot et Nederland anført av én av håndball-scenens beste playmakere – Luc Steins. Bare 173 cm på strømpelesten, men med offensive kvaliteter av en helt annen høyde noe som for eksempel sendte ham inn på All Star-laget i fjorårets EM.

Vår «frykt» for at den smarte, tekniske gode og uhyre fotrappe midtbacken skulle føre «de oransje» til seier over våre gutter ble vi først kvitt sent ut i kampen. I hele første omgang så det skummelt slik ut. Pausepraten gjorde oss godt. Etter å ha ligget bak så å si hele førsteomgangen, knappet vi sakte, men sikkert inn på nederlenderne og kom ajour (20-20) 19 minutter før slutt. Resten ble spennende nok, med Team Wille i førersetet – så vidt.
Seier og to veldig viktige poeng. Torsdag møter vi Serbia i første kamp i hovedrunden – uten noen Steins-typer, men et tøft og godt lag.

😊🥺😉😍😘 EMOJI-FAKTA 😚😜😂😳😁

👍👍👍 Effektiv snuoperasjon – fra fire bak til ettmålsseier
👍👍 Sander, Sander, Sander
👍👍 Gøran sitt driv, repertoar, men har også fullt av defensive fibre
👍 Sæverås overtok på 7-11 og endte opp med 30 i redningsprosent – ikke minst godt med et par redninger mot slutten
😳 Vi pådro oss ikke en eneste 2-minutter – det må være veldig lenge siden sist…
💪 Rød klarte ikke å følge opp storspillet i de to første kampene, men du verden så viktig mot slutten – scoret to av våre tre siste mål
🐎 Nederland har altså sin Steins, vi har også noen riktig varmblods sprintere – Kevin Gulliksen ikke minst – balltyv av storformat er han også
👎 Vi svidde to av tre straffekast
👎 Vi gjorde alt for mange tekniske feil (jeg noterte 12)
👎 uttellingsprosent på skudd på 60 behøver vi nok å forhøye i fortsettelsen.

GOMO MENER:
«Nederland viste i første omgang at det er et veldig bra lag. Et meget intenst forsvarsspill sørget for å skape mye brudd i vårt angrepsspill. Vi gikk rett og slett i den nederlandske fella i store deler av førsteomgangen.
Men da vi fikk kjørt noen flere vendepasninger, kom med kryss og tok oss tid til å bruke én pasning ekstra, da så det plutselig bedre ut.
Jeg hørte at Jonas Wille etter kampen sa at han tror det var mer selvtillit å hente i en slik snuoperasjon enn om vi skulle ha vunnet klart og komfortabelt. Det var en konklusjon jeg likte – og som jeg også kjenner meg igjen i fra et par Kolstad-kamper denne sesongen.»

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball