Torbjørn stengte – Kolstad

Torbjørn stengte

Norge – Qatar 30-17 (14-9)

Det startet med kontring med Gulliksen (1-0), fortsatte med en ballstopper – Bergerud – bakerst som endte opp med redningsprosent på 54. Torbjørn var strålende og en selvsagt BB (banens beste) da vi utklasset Qatar – et Qatar-lag som riktignok var litt svekket, men som for eksempel tapte bare med fire for Tyskland.

– Det var gøy, deilig å få til en god kamp, sa Torbjørn til TV3 etter kampslutt og la til noen rosende ord til forsvaret som fightet bedre enn i tidligere kamper.

Sjefen selv, Jonas Wille, som etter ti kamper som Håndballgutta-sjef fortsatt står med full uttelling, mente på sin side at Torbjørn sto så godt at vi så litt bedre ut defensivt enn det vi faktisk var.

– Vi ønsket oss en bedre defensiv og i tillegg et bredere offensivt spill. Vi klarte oss fint mot et litt redusert Qatar, så bra at vi for eksempel kunne koste på oss å hvile Sander.

 😊🥺😉😍😘 EMOJI-FAKTA 😚😜😂😳😁

👍👍👍 Bergeruds storspill – jeg noterte 17 redninger, 54%
👏👏 👏 Gøran sin offensiv-kamp – best i alt
👏👏 Gørans innspill mellom forsvarsbein til Gullerud (17-11) og hans 19-11-scoring, froskeskudd med underarm-avvikling
🏎🏎 Bjørnsens «ræcerbil-fart» i kontra og full uttelling på sine seks skudd
🤝 vi så mye bedre enn Qatar at Wille kunne tillate seg å la Sander sitte på benken i fem-sjettedeler av kampen.
👎 vi har fortsatt for mange teknisk feil – denne gangen åtte – og:
👎 tre kontringer uten scoring bør vi også gjøre noe med

GOMO MENER:
«Jeg hadde ventet at vi skulle komme ut med et bedret taktskifte sammenlignet med tidligere kamper, men at det skulle bli så stor forskjell på lagene, det hadde jeg vel ikke sett for meg. Torbjørn hadde en dominerende god førsteomgang. Han reddet det vi forventer han skal ta og i tillegg presterte han flere riktige topp-redninger.

Ute på banen var Gøran (Søgard Johannessen) rett og slett en gigant. Ikke bare hadde han en imponerende uttelling på skudd (seks mål på like mange skudd). Han var også nest sist på flere, med noen riktig fine innspill og var også dyktig på å spille ballen videre.

I andreomgangen synes jeg vi sto klart bedre defensivt enn før pause, og der må jeg legge til at jeg synes Vetle (Eck Aga) gjorde en god figur da han kom innpå.

Nå venter Tyskland på mandag, og det blir en helt annen sak. Når det nå virkelig drar seg til med cupspillet er det helt avgjørende at Sander, Gøran, Rød og Reinkind klaffer.»

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Anders Bergheim