Torbjørn i det umulige hjørnet – Kolstad

Torbjørn i det umulige hjørnet

Norge – Tyskland 28-26 (18-16)

Vi fryktet at Andreas Wolff skulle komme opp med en toppkamp i målet og vinne kampen for Tyskland, som han har gjort mange ganger. Frykten var ubegrunnet – fordi Torbjørn igjen leverte en topp-prestasjon.

Det så riktignok litt småskummelt ut i starten. Tyskerne forsøkte seg med Birlehm mellom stengene, men da han hadde notert bare én redning og vi hadde scoret syv, da var det inn med keeperkjempe Wolff.

Og han åpnet med to straffekast-redninger og ytterligere et par topp redninger. Likevel hadde han ikke flere rediger før pause enn det Kristians Sæverås vartet opp med for oss – fem. Wolff begynte også bra etter pause, men Torbjørn kom inn og satte sitt stempel på kampen; matchvinner med store bokstaver med en redningsprosent på 55. Wolff endte på 32. Det sier masse, og som en smilende Jonas Wille også formulerte det i intervjuet med TV3: «Klart det er deilig å ha en keeper som stenger. Da ser vi jo alle også gode ut…»

 😊🥺😉😍😘 EMOJI-FAKTA 😚😜😂😳😁

👏👏👏 Torbjørn – verdensklasse, sier Gomo – emoji er enig
👏👏 Gøran nok en gang strålende offensivt
🤩 Øverjordet viste hvor viktig han kan bli som joker utover i mesterskapet
 😊 Det gledes at veteran Bjørnsen der ute på høyresiden var så sikker – 100% uttelling
👍 Kæpt´n Christian imponerer offensivt – selv uten angrepstid i klubben sin
👎 To brente syvmetere
👎 Et kort forsøk med syv mot seks spill ble heldigvis kjapt «tatt av plakaten»
 😊 Nå gleder vi oss til kvartfinale mot Spania – vi slo dem sist vi møttes i mesterskap…

GOMO MENER:

«Vi fikk se en Torbjørn Bergerud som presterte verdensklasse. Det er egentlig ikke mer å si om det. Han var helt rå. Etter at han hadde litt tung start på mesterskapet, fikk kanskje litt for lite spilletid for å komme ordentlig i gang, ja, så har han bevist det han selv har påpekt at han føler seg både fysisk og mentalt veldig klar til å prestere i VM.
Ellers var det fint å registrere nok en topp kamp av Gøran. I de tre siste kampene har han vært vår beste bakspiller, mener jeg. I dag var han også mer direkte i sitt angrepsspill med tanke på egne avslutningsmuligheter.
Hva så med Sander? Det virker som han ikke får den riktig gode flyten i spillet sitt. I dag ble det vel også litt for mye sidelengs. Jeg tror Sander trenger mer spilletid for å vise oss sitt topp nivå.

Og så må jeg også si noen ord om den andre Sander, Øverjordet. Det han kom inn og presterte i dag, det synes jeg rett og slett var kult. Hans venstre-høyre finter er ekstremt bra, og i kveld traff han også fra distanse. Han er uredd og effektiv og kan virkelig bli den jokeren.»

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
ARKIVFOTO: Robert Magnussen