Så brutal kan toppidrett være – Kolstad

Så brutal kan toppidrett være

Norge – Spania 34-35 etter fire ekstraomganger

– Jeg har hatt det bedre, kan du si. Jeg er med i to situasjoner som ødelegger for laget. Det kommer sikker til å ta mange uker, år kanskje, før jeg er ferdig med dette, sa en kjempeskuffet Kristian Bjørnsen til TV3 bare noen minutter etter at semifinaleplassen røyk.

En meget skuffet Kristian Bjørnsen stilte likefullt opp til intervju i TV3 kort tid etter kampen. Respekt»

Høyrekant Bjørnsen spilte en strålende kamp og var vår beste. Likevel er det en ulykksalig feilvurdering bare sekunder før ferdigspilt 2 x 30 minutter som blir husket. Med norsk ettmålsledelse og bare noen få sekunder igjen, valgte Bjørnsen å spille tilbake til medspiller i stedet for å angripe de mann-mann-spillende spanjolene. Passiv, dømte de slovenske kamplederne, og Spania, selvsagt med en Dusjebajev – lillebror Daniel denne gangen, sørget for ekstraomganger akkurat tidsnok før dommerne blåste av andreomgangen.

At Bjørnsen bommet på keeper Vargas i siste aksjon i fjerde ekstraomgang, noe som gjorde at det hele ikke ble avgjort på straffekast-konkurranse, det var også noe som Kristian i kveld la på sine skuldre – forståelig nok. Men før bommen sto han altså med ni mål på ni skudd mot én av verdens aller beste målvakter.

En tankefull Torbjørn Bergerud: «Skuffet så klart – tap etter 80 minutters håndball. Følte vi hadde marginene mot oss, sa Torbjørn til TV3.

  😚😚😚😚😚 EMOJI-FAKTA 😳😳😳😳😳

👏👏 Flott kjempet og i store deler av kampen – godt spilt
😚 Fikk kjenne på hvor marginal håndball kan være – og hvor surt det er å få marginene mot seg
👍👍 Torbjørns prestasjon – med 34% redninger på offisiell statistikk (jeg hadde enda bedre)
👍👍👍 Kristian Bjørnsen verdensklasse på høyrekanten, men altså 👎 vurdering på et kritisk tidspunkt
👍👍 Sæverås inn på to syvmetere og reddet begge
👎 Vi klarte ikke å utnytte spanjolenes dobbeltbytter (angrep-forsvar) til å kontre inn så mange mål som vi hadde ventet.
👎 Etter flere strålende kamper, fikk vi ikke se like mange godiser av Gøran Johannessen.
👎Sanders tre scoringer på 10 skudd, er meget sjelden kost. Men han var nest sist på mange, jeg noterte åtte – og to 7metere ble kontant satt inn.😅 Grøndahls elegante og luftige flyver til 22-21, presist «matet» av Reinkind-pasning. Bærre lækkert.

GOMO MENER:
«Jeg sitter igjen med å føle veldig med spillerne våre, ikke minst Kristian Bjørnsen; det er en slags tomhet. Det var virkelig vondt å se dem ryke ut etter fire ekstraomganger. Håndball er en utrolig marginal idrett.

Kristian Bjørnsen hadde en fantastisk kamp og var vår klart beste. Å stå igjen med 90 prosent uttelling i en VM-kvartfinale og mot én av verdens beste målvakter, det er verdensklasse! Men så var det altså de to situasjonene han var involvert i og som ikke gikk vår vei. Huff, jeg føler virkelig med ham.

Nå håper jeg spillerne kommer seg hjem til sine kjære i kjente omgivelser så snart om mulig. Jeg har snakket med våre to islandske VM-spillere. Jeg kommer ikke til å gjøre noen avtale med de tre norske, Torbjørn, Vetle og Magnus, hverken i dag eller i morgen. Hvordan den norske hjemreisen blir, vet jeg ikke. Norge skal spille plasseringskamper fredag og søndag.

For oss i Kolstad er første kamp på nyåret borte mot Runar, søndag 5. februar.»

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Skjermdump TV3