Gomo: «Litt kamprusten Sander» – Kolstad

Gomo: «Litt kamprusten Sander»

– Jeg synes Sander ble brukt for lite. Hadde han hatt en lang og tøff bundesligsesong bak seg, ville det sikkert vært greit. Men i situasjonen, etter det lange skadeavbrekket, ville han hatt behov for mer spilletid. Nå synes jeg han har virket litt kamprusten.

Litt kamprusten, mener Stian Gomo om Sander Sagosen. Her med «banens beste» fra kampen mot Ungarn – for to dager siden… (SKJERMDUMP: TV3)

Det sier Stian Gomo når vi ber ham oppsummere et VM som ble avsluttet med et skuffende firemålstap for Tyskland i kamp om femteplassen. Men Stian sier også om spilleren som vi er vant til å være vår mest sentrale og én av de aller beste i de siste mesterskapene.

– Jeg synes Sander har gjort noe av sitt beste defensivt i mesterskap.

Og så skal vi naturligvis huske at han har vært nest siste på veldig mange scoringer.

– Hvis du skal trekke frem en del positive momenter fra VM, hva blir det?

– Jeg synes Kristian Bjørnsen har vært meget sikker fra høyrekanten. Linjespillet har også vært bra, i dag spesielt med Magnus (Gullerud) – seks mål på syv skudd. Bakspillerne har også vært gode, men ikke stabilt gode. Gøran Johannessen må vi si har hatt et godt VM. Sander Øverjordet kan være den jokeren vi har bruk for, og O´Sullivan synes jeg også gjorde mye bra. Magnus Rød var god i starten, men ebbet ut utover i mesterskapet; da kom (Harald) Reinkindl. Og så synes jeg Torbjørn har vist internasjonal toppklasse i flere av kampene.

– Kollektivt?
– Vi kommer ikke med særlig nytt eller overraskende; det skulle også bare mangle. Jonas Wille og hans lag har ikke hatt mange samlinger og tid til det. «Strech-spillet» som man har snakket mye om har så langt ikke gitt den ønskede effekten – offensivt har vi ikke tatt steg. Vi sliter så langt med å finne de rette konstellasjonene. Det handler om å finne de riktige til å bekle rollene når kamper skal avgjøres. Jeg tror siden vi neste sesong kommer til å ha mange av Wille sine spillere i Kolstad at Kolstad-prosjektet vil kunne få god innvirkning på det som landslagsledelsen ønsker å få til, sier Stian Gomo.

I hovedrunden var det målvaktene våre som var best. I dag tok Wolff revansje; her etter én av sine 19 redninger (SKJERMDUMP: TV3)


Da vi i dag avsluttet VM mot Tyskland og kamp om femteplassen, ble det en kamp uten at vi var i ledelsen en eneste gang. I hovedrunde-kampen mot Tyskland festet vi etterhvert et solid overtak mot Andreas Wolff og vant også målvaktkampen. I dag ble det den solide målvaktens tur til å takke for sist – med 43 i redningsprosent – 19 redninger hvorav ikke minst tre syvmeter-stoppere var frustrerende. Selv om vi ikke vant målvaktkampen i dag, så gjorde Torbjørn en ny god prestasjon – 13 redninger / 32%. Da storscorer Juri Knorr, som herjet med oss forrige gang ikke var mye på banen i dag, sto to andre skyttere, Witzke og Häfner frem.
Et imponerende moment i dagens kamp; vi brente de tre første straffekastene. Så sendte Wille Tobias Grøndahl to ganger innpå, rett fra benken, og Elverum-playmakeren satte begge 7-meterne inn bak Wolff.
Men uttellingen på straffekast er også noe vi må forbedre. I dette mesterskapet var uttellingsprosenten på 62. Det er bare ikke godt nok.

Jonas Wille var selvsagt ikke fornøyd med en sjetteplass i sitt første mesterskap som sjef for Håndballgutta. (SKJERMDUMP: TV3)


Et Wille-sitat fra TV3-intervjuet for å avrunde denne oppsummeringen:

«Vi er selvsagt ikke fornøyd med sjetteplass, men må ikke svartmale heller. Vi var tross alt ett sekund fra semifinalespill. Min vurdering av totalen? Firer på terningen.»
PS!
Våre målscorere i vår siste VM-kamp- 24-28 (13-16)
Magnus Gullerud 6, Harald Reinkind 4, Sander Sagosen 2, Sebastian Barthold 2, Christian O´Sullivan 2, Tobias Grøndahl 2(2), Kevin Gulliksen 2, Magnus Abelvik Rød 1, Gøran Søgard Johanessen 1, Kristian Bjørnsen 1, Petter Øverby 1.
Toppscorer Tyskland:
Luka Witzke, Johannes Golla og Kai Häfner – alle 5.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball