Kolstad talent klar for Charlottenlund – Kolstad

Kolstad talent klar for Charlottenlund

Ruben Meder har de siste tre ukene trent sammen A-laget. Den talentfulle 19 årige strekspilleren har alltid spilt for barndomsklubben Kolstad. Nå har han bestemt seg for å melde overgang til Charlottenlund, for å komme et steg nærmere drømmen om å komme tilbake til Kolstad og bidra for A-laget.

– Ja man kan jo si jeg var litt heldig i forhold til at Henning Limstrand ble skadet, og Kolstad hentet Simon Kvam fra CSK. Det igjen åpnet opp muligheten for at jeg kunne gå fra rekruttlaget til CSK. Så jeg er veldig glad for at jeg har fått denne muligheten nå, sier han og smiler.

– Hvordan har de tre ukene du har trent med A-laget vært da?

– Det har vært veldig gøy og ikke minst lærerikt. Det er jo et mye høyere nivå her enn jeg er vant til, så sportslig har jeg vel ikke vært den beste på trening. Men man lærer utrolig mye av å spille med spillere som er mye bedre enn seg selv. Så en veldig fin mulighet å få, svarer Meder ydmykt.

– Hva ser du for deg sportslig framover nå?

– Målet er jo selvfølgelig å bli så god som overhodet mulig, så får man jo se hvor det bærer. Legge ned det arbeidet som kreves, og samtidig ta vare på de mulighetene man får. Den store drømmen er jo selvfølgelig å få komme tilbake til Kolstad og spille Champions League, sier han og smiler, før han legger til at det er veldig hard kamp om plassene i Kolstad troppen og at målet på kort sikt ikke er å være her neste sesong, men om et 2-3 år. Først må jeg bygge stein for stein i CSK, så får vi se om jeg blir god nok, svarer han realistisk.

– Hvordan har du blitt tatt imot på de treningene du nå har vært med på de siste ukene med de beste?

– Det har vært veldig positivt, veldig enkel gruppe å komme inn i. Glade gutter som tar vare på de som kommer inn i gruppa. Samtidig har det vært en liten trygghet i at det har vært med flere fra rekruttlaget i denne perioden som har gjort det litt lettere.

– Men når du nå kommer til CSK vil du vel få en litt annen rolle i laget, enn du ville fått i Kolstad?

– Jeg har jo hatt en rolle som ledertype på rekruttlaget i Kolstad, men i CSK blir vel rollen annerledes. Litt mer bak i kulissene, og jeg regner ikke med at jeg blir førstevalget der til å begynne med. Jeg må fokusere på å komme inn i gruppa i første omgang. Så regner jeg med det ordner seg med spilletid etterhvert. Jeg har det ikke travelt. Men målet er jo selvfølgelig at jeg skal være med å bidra, og ikke bare være med.

Trener Stian Gomo sier dette om spilleren og overgangen.

– Han er jo en skikkelig fighter og en ekte Kolstad gutt. Jeg synes det er veldig artig at de slår seg opp, vi trenger det. Det viser at det er mulig for lokale talenter fra nærmiljøet å få det til. Det at Ruben går til Charlottenlund synes jeg er et veldig riktig og viktig steg i den berømte trappa. Spilt hele sin tid i Kolstad og vært med å spilt opp et lag i 2-divisjon. Lært masse , og er klar for ei ny utfordring nå. Jeg er veldig spent på å se utviklingen hans i CSK nå.svarer Gomo

– Så du håper å se han tilbake i Kolstad drakt igjen?

– Ja det hadde jo vært drømmen. Vi har to ekte Kolstad gutter som vi følger ekstra godt med på i Ruben Meder og Magnus Stølefjell. Så det er jo litt ekstra stas for oss som har vært i Kolstad i mange år, at det kommer opp lokale spillere.

Selv om det er et hardt stykke arbeid som må til før man er der, avslutter Stian Gomo