Ny unggutt på streken – Kolstad

Ny unggutt på streken

– Jeg ble veldig positivt overrasket da Kolstad tok kontakt med meg i midten av januar og tilbød med kontrakt.

Det sier den 21 år unge strekspilleren Martin Hernes Hovde som har spilt i Haslum-drakt hele sin håndballtilværelse – fra han gikk i fjerdeklasse på barneskolen.

Selv om Martin er en ung gutt, kan man gjerne kalle ham en «late bloomer» som elitespiller. Han hadde ikke vært innom noen yngreslandslag før han i forrige måned ble innkalt på samling til Rekruttgutta. Nå har han altså fått smake på «norge-satsning» og blir i løpet av våren/sommeren en del av Kolstad-opplegget:

– For meg er dette en utrolig fin mulighet til å være med på den største satsningen i norsk klubbhåndball. Jeg tar det som et tegn på at jeg har gjort noe riktig. Da Kolstad tok kontakt, ga de uttrykk for at de ønsket meg som en toveisspiller og at de så på meg som en talentfull spiller som kan utvikle meg i Kolstad.

– Er du så langt best som forsvarsspiller eller som angriper?

-Det er jo ikke så godt å si, men jeg føler at jeg har utviklet meg mest som forsvarsspiller, som 3er, en posisjon jeg har erfaring fra i Haslum siste halvannen sesong.

foto: Hege Bjanes


Den nye Kolstad-spilleren er utenfor håndballen i gang med å lese seg til en bachelor i IT ved Universitetet i Oslo. Så langt er han halvveis. Om han skal fortsette på direkten ved NTNU når han kommer til Trondheim, har han ikke bestemt seg for. Ikke rart det; klubbskifte og flytting er tross alt en fersk mulighet.
Og apropos Trondheim, har Martin noen kontakter i det som blir hans hjemby de kommende to årene?

– Nei, jeg har ikke det. Bare vært i Trondheim noen få ganger og spilt håndball.

Så hvordan ser han for seg sin snart nye håndballtilværelse, bli en del av Kolstad-prosjektet?

– Jeg er veldig spent og gleder meg masse til å få trene og spille sammen med mange veldig gode spillere, sier Martin Hovde.

– Helt til slutt, Martin; du har drakt 42 i Haslum – er det en historie knyttet til det draktvalget?

– Nei, egentlig ikke. Når vi kom med i Haslum, fikk vi unge ofte tildelt høye nummer. Jeg fikk 42 og har holdt meg til den.
Drakt 42 er ledig i Kolstad…

Gjort jobben!

Stian Gomo Nilsen er full av lovord

-Vi er veldig fornøyde med å få signert en såpass ung og lovende spiller som Martin. Han er en lovende og spennende 2 veis linjespiller som har gjort jobben hele veien. Vi er veldig fornøyd med at vi nå har de to største linjespiller talentene i Norge, med Henning Limstrand og Martin Hovde Og det viser at vi hele tiden er på jakt etter de største talentene i Norge og hjemlig liga. Han vil også få en veldig fin læremester i Magnus Gullerud så han har alle forutsetninger for å lykkes her i Kolstad.TEKST:
Anders Bergheim og Tore Sæther / Kolstad Håndball

FAKTA
Martin Hernes Hovde
21 år
200 cm lang og med matchvekt 112 kg
Strekspiller
Nåværende klubb: Haslum (på utgående kontrakt)
Har skrevet på for Kolstad for to sesonger