God tid til rolle-trening – Kolstad

God tid til rolle-trening


Torsdag var det igjen fulltallig oppmøte på Kolstad-trening. Restart-måneden, januar, har vært annerledes for Kolstad med fem spillere – tre norske og to islandske – opptatt med VM-spill:

– Ingen tvil om at dette har vært en ny og veldig spesiell situasjon for oss. Men vi velger å se på dette som en god utfordring, og alle vm-spillerne er tilbake og i fin vigør, sier Stian Gomo før søndagens bortekamp mot Runar, første kamp i andre halvdel av serien. Stian sier også:
– Treningene i januar har vært veldig bra. Vi har fått anledning til å terpe på roller, ikke minst forsvar, og har hatt mange spilleøkter, ting som det i kampsesongen gjerne ikke blir mye tid til å øve på.

Langsom rehabilitering

Eneste store minus I Kolstad-troppen per i dag, er at det tar veldig lang tid på å få Henning Limstrand kampklar. I november ble det påvist et stressbrudd i venstre legg. I verste fall anså man 12 uker som «separasjonstid», og det ser det ut til at Henning trenger:
– Det kan nok hende at Henning er ute for resten av sesongen. Det er en vrien skade, det gror sent. Men vi kan håpe på at han blir klar til sluttspillet, sier Stian og påpeker at vi er uansett godt forspent med strekspillere; Gullerud, Kjærgaard og Simen Kvam, som nå er permanent i stallen og ikke en del av Kolstad-Charlottenlund-samarbeidet.

Forrige gang løp vi Runar i senk

Her er noen moment fra sesongens første seriemøte med Runar, spilt 15. november:

* Seieren (36-26) var den ellevte eliteseriekampen mot Runar, og timålsseier var den med størst seiersmargin. (Vi har tapt bare tre kamper.)

* Det er behov for å løpe mye på dem, sa Magnus Gullerud blant annet før kampen. Og det gjorde vi ca. 15 ganger scoret vi på kontra og ankomst.

* Et annet poeng var å redusere antallet scoringer fra Christoffer Rambo – lagets toppscorer. Det ble han også i denne kampen, men han trengte 12 skudd for å score de fem målene han endte opp med.

* På minuskontoen vår; litt for mange tekniske feil.

* Målvaktene; jeg noterte 19 redninger på Torbjørn, fra alle posisjoner – bortsett fra syvmeteren. Til gjengjeld fikset Lars en redning derfra.

* Flere uttalelser etter kampen beviste at ambisjonsnivået i Kolstad-troppen er høyt. Lagkaptein Sigvaldi sa for eksempel: «Ti måls seier mot Runar, greit, men vi må prestere bedre, være skarpere. Vi har en vei å gå. Vi gjorde for mange tekniske feil og også noen litt dumme valg.»

Og et lite apropos til slutt: Forsvarssjef Vetle scoret sine to første seriemål som Kolstad-spiller – begge på kontring.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Anders Bergheim