Løpeguttenes festaften – Kolstad

Løpeguttenes festaften

Hjemme i Kolstad Arena for snaut tre måneder siden løp vi over Runar til en timålsseier. I Runarhallen i kveld var det igjen løpefest. Jeg noterte 13 scoringer i ankomst og kontra, og da hadde vi tillegg bommet på to og gjort to tekniske feil i denne fasen av spillet.

Løpsvillige og scoringssikre; Sigvaldi Gudjonsson og Adrian Aalberg scoret til sammen 14 mål

Fremst blant løpsvillige og scoringskåte, kantspillerne Sigvaldi og Adrian. Før det var spilt ti minutter så Runar-trenerne seg nødt til å ta time out – på stillingen 3-8:

– Ja, vi kom jo tidlig godt i gang. Vi gikk veldig skjerpet til kampen og var rett og slett gode, synes Adrian (seks mål på syv forsøk). Han innrømmet likefullt:

– Men så falt kvaliteten litt; det glapp litt rett og slett, og vi fikk ikke så godt betalt som vi følte vi burde. Likevel var det ikke mer enn 14 baklengs til pause. Noen av dem ga vi bort med tekniske feil.

På den andre kanten var lagkaptein Sigvaldi også scoringssugen. Han endte opp med to mål mer enn Adrian, men hadde også to bom mer. Til TV2 ga lagkapteinen uttrykk for at han både var tilfreds med å slå Runar med ti i deres egen hall, men sa også at sluttresultatet ser litt bedre ut enn det i virkeligheten var. Adrian var ikke av samme mening:

– Jeg synes vi vant som fortjent, og resultatet viser bra forskjellen på lagene. At vi vinner her i Runarhallen med ti er også et godt tegn på den energi vi går til verket med. Uten at det var farlig på noe vis, så hang jo Runar sånn noenlunde med et godt stykke ut i andreomgangen, men så rykket vi definitivt ifra. Vi hadde så mye på lager.

Janus Smarason – for en playmaker og avslutter og også viktig bidragsytrer defensivt. I kveld viste han masser av eksempler på sine mange kvaliteter.

Her er noen av poengene jeg synes det er på sin plass å trekke frem:

* Vi var i store deler av kampen veldig duellsterke defensivt, leste Runar-spillet godt med mange ballsnapp som belønning.
* I første omgang hadde vi en uttelling på skudd på 78 prosent. De siste 30 minuttene sank prosenten til 63 – godt det også, vel…
* Playmaker Janus var i praktslag både som servitør og som eksekutør. Det var et par backhand-aksjoner der – både til scoring og til assist – som jeg tipper selv Runar-publikum nikket anerkjennende til.
* Inne på streken var Gullerud et par munnfuller for stor for Runar-forsvaret; klarte de å kneble han, legge han i bakken eller nesten rive av ham drakten, ja, så hadde han banet vei for bakspillerne. At han i forsvarsmidten sammen med Vetle i store deler av kampen gjorde det vrient å være Runar-angriper, hører også med til historien.
* Lyse leverte flere bevis på sin dyktighet til å lese spillet – både med tanke på supre pasninger over soner og resolutte skudd. Det var et par grunnskudd der som det luktet krutt av.
* Så var det kjekt å registrere 100 prosent uttelling på 7metere – Martin, scoret på de to vi kjempet oss til. I hjemmekampen mot Runar svidde vi for øvrig to…

* Kanskje største minus i kveld, også det ganske likt det vi opplevde i hjemmekampen – for mange tekniske feil.

PS!
Pussig nok endte kveldens kamp med nøyaktig samme siffer som hjemmekampen mot Runar – 36-26. Pauseresultatet var nesten likedan – 18-14 i Kolstad Arena og 19-14 i kveld.

FAKTA
Runar – KOLSTAD  26-36 (14-19)
REMA 1000-ligaen
Runarhallen                                                                                            
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 8, Elias Thome, Janus Smarason 5, Eskil Dahl Reitan, Magnus Langeland 4, Simen Lyse 4, Garbiel Setterblom 5, Adrian Aalberg 6, Sander Rønning, Magnus Gullerud 1, Vetle Eck Aga, Simon Kvam, Martin Kærgaard 3(2), Aksel Hald.
Toppscorer Runar: Christoffer Rambo 9
Utvisninger; Runar: 2 x 2 min. – Kolstad: 1 x 2 min.

 TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
ARKIVFOTO: Robert Magnussen