Martin drar videre – Kolstad

Martin drar videre

Martin Kærgaard kom til Kolstad foran 2019/20-sesongen. Han har kontrakt som utløper når denne sesongen er over. Kontrakten blir ikke forlenget. Martin drar videre, fortsetter håndballkarrieren et annet sted – hvorhen?

– Nei, se det vet jeg ingenting om per i dag. Det kan bli hvor som helst, kanskje i Mexico, kommenterer Martin med et lurt smil. Han har Rasmus Mølgaard som agent. Så langt har det ikke dukket opp noe som gjør 28-åringen interessert.

Den store strekspilleren var et friskt puss da han kom fra danske SønderjyskE inn i Kolstad-troppen. 

– Ikke minst med sin størrelse tilførte han oss en ny offensiv dimensjon og var en meget vanskelig kar å hanskes med for motstanderne. Han var ikke i topp fysisk form da han kom, men la ned mye arbeid og forbedret både styrke og utholdenhet, sier Stian Gomo og fortsetter:

– Så var han uheldig med et par skader som satte han ut over lengre tid. Dermed ble det et par restarter som måtte håndteres. I tillegg ble et godt treerpar med «Mølle» (Rasmus Mølgaard) ødelagt på grunn av Rasmus sin langvarige skade. 

Martin fikk allerede i november beskjed om at hans kontrakt ikke kom til å bli forlenget.

– Det var egentlig som forventet. Jeg tok det fint, sier Martin, men legger ikke skjul på at han ønsker å spille mest mulig håndball – ikke bare se på, fra benken.

– Synes du at du har fått de sjansene du fortjener?

– Jeg respekterer trenernes vurdering. Jeg mistet jo altså nesten halvannen sesong på grunn av de to skadene – og covid, og så benyttet Henning (Limstrand) sjansene han fikk. Jeg er glad på hans vegne. Det handler først om å få sjansen og så å gripe den. Henning har gjort det. Han er en god kompis. Vi sees også utenfor banen.

Martin og Henning i styrkebua

Trener Stian er også klar på Martin sin påvirkning av Hennings utvikling:

– Martin har utvilsomt spilt en god rolle her, ikke minst når det gjelder offensive momenter. Til gjengjeld har Henning pushet Martin i jobben som gjøres i styrkerommet.

Meget sikker Martin fra 7meteren, som her i hjemmekampen mot Runar. Alle de tre straffekastene ble satt i mål. (ARKIVFOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

Martin har ikke fått mange minuttene på banen denne sesongen. Til gjengjeld har han spilt en viktig rolle som straffekast-eksekutør (se fakta):

– Jeg er glad for at jeg har en rolle, en viktig rolle, som syvmeter-taker. Mye press på disse situasjonene. Det kan jeg like: 

Stian: – Vi var noen sesonger bortskjemt med at Roar (Fikse Forbord) satte de aller fleste 7meterne. Nå har Martin tatt rollen. Han forbereder seg seriøst på den rollen med video-arbeid både av motstanderne og sine egne aksjoner.

Etter fire sesonger i Kolstad, hva vil Martin sitte igjen med?

– Jeg har hatt det fint i klubben og har hatt spillemessig utvikling. Det er moro å være i en klubb som er i fremdrift og vært en del av ei ung, dynamisk spillergruppe. Og så har jo Kolstad-tiden også ført til at jeg møtte kjæresten min, Hanne Kari, smiler Martin. Hva fremtiden vil bringe, det vet han altså ikke:

– Jeg er åpen for alt. Kjæresten min er også fleksibel og kan følge med hvor vi nå måtte ende opp. Karrierestopp allerede nå?  Nei, det er jeg for god til, sier Martin med et smil.

MARTIN-FAKTA

I REMA 1000-ligaen:
2019/20-sesongen:
* 16 kamper – 45 scoringer

2020/21 – «covid-sesongen):
* 12 kamper – 45 scoringer (5 på 7meter) 

2021/22-sesongen («skade-sesong»)
* 13 kamper – 26 scoringer

2022/23-sesongen (hittil):
* 15 kamper – 7 scoringer i spill
* 18 scoringer på 7meter, 3 bom – 86 % uttelling

TEKST og FOTO: Tore Sæther / Kolstad Håndball