En imponerende førsteomgang – Kolstad

En imponerende førsteomgang

Når du ligger suverent på tabelltopp og skal møte laget som ligger nest sist, da lukter det av «lett match» – som når Kolstad møter Sandnes, i Kolstad Arena. Det blir det også ofte, i kveld: hjemmeseier 35-21. Men det kommer ikke av seg selv…

To løpsvillige og scoringssikre kantspillere – Sigvaldi Gudjonsson og Adrian Aalberg, med ballstopper i særklasse, Torbjørn Bergerud i midten.


Torbjørn Bergerud sto de første 30 minuttene og tok nærmest selvtilliten fra Sandnes-spillerne – 57% av gjestenes skudd stoppet han. Etter kampen sa keeper Torbjørn det slik:

– Vi vet jo at vi er et veldig mye bedre lag enn Sandnes. Men å spille slike kamper krever at man er ekstra mentalt sterkt til stede. Jeg følte at vi hadde en god inngang til denne kampen, og førsteomgangen vår var veldig, veldig god. Så skled det litt ut etter pause, som det fort kan gjøre i en slik kamp. Vi ville jo fortsette der vi slapp før pause, men det krever svært mye å holde det nivået som vi klarte før pause. 

– Så vinner vi tross alt med 14 mål og sikrer oss to poeng. Det er like viktig å vinne slike kamper, det er to poeng hente uansett motstander.

De første 30 minuttene var det høyt nivå på det aller meste som tabell-lederne presterte. I forsvar presset vi de lyseblå fra Sandnes til å gjøre den ene feilen etter den andre – som ga oss kontringer i hopetall. Og i den delen av spillet har vi ikke minst løpeguttene på kantene, Adrian og lagkaptein Sigvaldi. Kom forsvarsmuren til kort – enten i 6-0-formasjon eller etter at vi la om til 5-1-formasjon – med Lyse i front, ja, så sto Torbjørn parat.

Keeper-byttet i pausen understreket av vi har et meget solid keeper-par, om det er noe som har tvilt på det. Lars Eggen Rismark stoppet ni skudd, en redningsprosent på 45.

Time out – tid for en liten justering…

Lekkerbiskener

I etablert angrep ble vi presentert for en rad med lekkerbiskener, både som fortryllende og teknisk meget avanserte avslutninger fra Adrian og Sigvaldi, og noen herlige «par-aksjoner» – Lyse og Janus, tenker jeg først og fremst på, som fikk smilet frem hos tribunefolket.

– Vi hadde ting vi skulle trene på og som var viktig for oss, uansett om det var mot et bunnlag vi skulle spille. Jeg er veldig tilfreds med førsteomgangen. Slike prestasjoner er med på å bygge selvtillit. I andreomgangen ble det litt lavere intensitet, sa Sigvaldi og tilføyde:

– Neste kamp (på søndag) borte mot Kristiansand, betyr at vi møter et mye bedre lag. Det blir nok en tøff oppgave å løse. Vi slo dem riktignok klart her hjemme i Kolstad Arena, men det var et Kristiansand-laget som kom uten flere av sine faste spillere. Og så er det jo et ekstra moment at vi skal møte Kristiansand i semifinalen i cupen.

Gomo: Bunnsolid 6-0

Trener Stian Gomo var også fornøyd med mye av det hans spillere presterte i kveld:

– Jeg synes 6-0-forsvaret vårt i førsteomgangen var bunnsolid. Så gikk vi ut i 5-1 litt tidligere enn det vi hadde tenkt, og det var helt greit. Vi fikk prøvd oss mot duellsterke, raske og ganske små spillere. En utmerket læring.

Gomo og Berge fikk rullert godt på mannskapet i kveld. Det ble benktid på flere av «førstesekser-mannskapet».

– Syv mot seks-spillet etter pause ble vel preget litt av at noe av pulsen gikk ut av laget etter en god førsteomgang. Med 13 måls forsprang er det forståelig. Men vi fikk mulighet til å rullere på laget og gi mange spillere tid på banen, sa Stian og forklarte bruken av Sigvaldi, og ikke Martin Kærgaard, som straffe-eksekutør:

– Vi er veldig trygge på Martin. Han har leverte sterke prestasjoner fra straffemerket. Men vi må ha flere å spille på dersom Martin blir forhindret å spille, skadet eller syk. Vi må trene på alt, smilte en tilfreds Gomo etter den 16. serieseieren på stripe.

KAMPFAKTA
KOLSTAD – Sandnes 35-21 (23-10)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena
Tilskuere: 1712
 KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 9(3), Elias Thome 1, Gabriel Setterblom 4, Janus Smarason 4, Magnus Langeland 1, Simen Lyse 4, Adrian Aalberg 6, Sander Rønning 2, Magnus Gullerud 1, Vetle Eck Aga, Simon Kvam 1 , Martin Kærgaard 1, Aksel Hald 1, Eskil Dahl Reitan. 
Sandnes sin toppscorer:  
Henning Lea Knutsen og Jon Kristian Slettebø, begge 4
Utvisninger; Kolstad: 3 x 2 min. – Sandnes: 3 x 2 min.

Innsamling til jordskjelvofre

I forbindelse med kveldens kamp var det lagt opp til innsamling til de jordskjelvrammede i Tyrkia og Syria. Til «Spleisen» som er etablert i Trondheim, ga Kolstad pengene som kom inn med salget av de 500 plassene som var ledige i Kolstad Arena. Kolstads samarbeidspartner TOBB gikk inn og kjøpte 150 billetter. Flesteparten av de øvrige ble også solgt. I skrivende stund er det ikke klart hvor mye som totalt kan sendes fra Kolstad til «Spleisen».

Før kampen ble jordskjelv-ofrene hedret med ett minutts stillhet, og i pausen ble det avspilt en kort video på storskjermene som viste litt av de forferdelige ødeleggelsene og lidelsene i jordskjelvområdene.

TEKST og FOTO: Tore Sæther / Kolstad håndball