Meget nyttige 2 x 30 minutter – Kolstad
Kolstad Arena 15 Nov 2022 Trondheim, Kolstad. Håndball herrer: Kolstad vs Runar Elverum. Foto: /

Meget nyttige 2 x 30 minutter


Vi hentet en ny topoenger – seiersrekken er nå på 17 kamper. Kristiansand bød på god motstand og nyttig læring med sitt 7 mot 6-spill – i hele kampen! – ikke minst med tanke på cupsemifinalen førstkommende lørdag.

Simen Lyse var i skuddhumør i kveld; 10 scoringer på 13 skudd – imponerende. (ARKIV-FOTO: Robert Magnussen)


At hjemmelaget satset på det alt annet enn bejublede angrepsspillet, syv mot seks og tomt mål, det kom ikke som noen overraskelse på Kolstad-guttene. Men at Kristiansand-trener Tobben Evjen holdt på «treningsøkta» fra start til slutt, det var kanskje ikke ventet, eller hva, Stian Gomo?

– Det var det absolutt ikke. Men vi nevnte det så vidt som en mulighet i praten før kampen. Når det ble slik, fikk vi en grei læring, og det var absolutt en fordel å få dette i dag og ikke som en overraskelse i cupsemifinalen på lørdag.

– Hva lærte dere?

– Vi må blant annet skjerpe oss når det gjelder å transportere ballen mot tomt mål. Vi hadde vel fire, fem slike situasjoner hvor vi sender ballen utenfor det tomme Kristiansand-målet. Og så har vi en del å jobbe med defensivt, blant annet hvordan vi skal håndtere deres strekspillere som i kveld for lett og for ofte fikk rykke bak oss.

– Fra benken disponerte dere mannskap med første-syveren så godt som hele kampen. Var det meningen?

– Vi hadde ikke lagt en klar plan for det. Når kampen ble som den ble, bestemte vi oss for de spillerne som står mest på banen til vanlig skulle få kjenne på denne Kristiansand-taktikken såpass lenge som de gjorde, forklarte Stian

Selv om Kristiansand i perioder lyktes godt med sitt overtallsspill, var vårt forsvar aggressivt nok til å fremprovosere en rekke tekniske feil til sørlendingene som igjen førte til ballerobringer for oss og skudd i tomt mål – ni ganger. Men vi presterte å bomme på målet fire ganger, som Stian kommenterte, og det må vi da klare å gjøre noe med – neste gang vi møter syv mot seks.

Det var ikke lett å spille inn til Magnus Gullerud på streken. Til gjengjeld bandt han opp et par forsvarsspillere som gjorde skytterjobben lettere for bakspillerne. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Hjemmelagets forsvar var nesten paddeflatt. TV-kommentatorene poengterte at Kristiansand lyktes med å holde kontroll på Magnus Gullerud. Og det var for så vidt riktig. Magnus gikk av banen uten et eneste skudd – som ikke har skjedd før i eliteseriespill i Kolstad-drakt. Men den andre siden av mynten viste at de to-tre forsvarsspillerne som måtte til for å holde kontroll på Magnus, minst én av dem var nok sårt savnet når i første rekke Lyse og Janus takket for mulighetene som oppsto, fyrte løs og scoret på rekke og rad, nesten uhindret, og innenfor nimeteren.

På den andre enden av banen plukket Torbjørn den ene ballen etter den andre. 16 redninger noterte jeg – nesten 40 i redningsprosent og klar seier i keeper-duellen.

Seiersringen etter vår 17. ligaseier. Lørdag møter vi Kristiansand igjen – i Final8 i Arendal, cupsemifinalen. (SKJERMDUMP: TV2play)

Bortsett fra noen få minutter med Lyse foran i et 5-1-forsvar, holdt Gomo/Berge fast på kjente takter både offensivt og defensivt. Det skal bli interessant å se om de har noen «billedkort» å trekke ut av ermet i cupsemifinalen mot sørlendingene…

FAKTA

Kristiansand Topphåndball – KOLSTAD  27-33 (15-19)
REMA 1000-ligaen
Aquarium                                                                                               
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 6, Elias Thome, Janus Smarason 8, Eskil Dahl Reitan, Magnus Langeland, Simen Lyse 10, Garbiel Setterblom 4, Adrian Aalberg 4, Sander Rønning, Magnus Gullerud, Vetle Eck Aga, Martin Kærgaard 1(1), Aksel Hald.
Toppscorer Kristiansand: 
Herman Bredal Oftedal 7.
Utvisninger; Kristiansand: Ingen – Kolstad: 1 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball