FINAL8 med tre trondheimslag – Kolstad

FINAL8 med tre trondheimslag

Byåsen og Kolstad i seniorklassen, Charlottenlund i junior. Trondheimshåndballen har tre lag med når cupmesterskapene i helgen skal avgjøres i senior og junior.

CSK-guttene har allerede spilt seg til finale, mens Byåsen og Kolstad må vinne en semifinale for å kunne være med å spille om pokalen. 

Allerede fredag kveld skal byåsenspillerne i aksjon mot ingen ringere enn Vipers. Kvinnehåndballens suverene lag har 17 kamper og like mange seire med et snitt på nesten 12 i seiersmargin. Byåsen kunne naturligvis ikke vært mer uheldig med semifinale-trekningen. Trener Valery Putans sier det slik, enkelt og greit: – Når vi skal opp mot verdens beste lag, handler det for oss om bare å gjøre det best mulig. Vi får en test på hvor gode vi kan være i hele eller deler av kampen.

CSKs juniorer var også forrige sesong i finalen, som endte med knapt tap for Melhus. I år blir ikke motstanden enklere. Trener Fredrik Tønne:

– Nærbø er et sterkt kollektiv som er ekstremt godt samspilt. Forrige sesong slo vi laget i semifinale etter ekstraomganger. Mens vi i år stiller med nesten nytt mannskap, kommer Nærbø med nesten samme lag. Eneren i laget er bakspilleren Torgeir Edland. 04-modellen er med på 02-landslaget og er spilleren fremfor noen vi må stoppe. De aller fleste vil nok holde Nærbø som klar favoritt, men vi har troen på at vi kan vinne denne finalen.

Og hva så med Kolstad, som nå har en sjanse til å spille hjem cupmesterskapet til Trondheim for første gang på 43(!) år. Før vi kan legge ut på veien mot en mulig cupgevinst, venter en real semifinale-hump i veien i form av Kristiansand. Trenerparet Berge / Gomo ser det slik: «Vi må sørge for å være toppkonsentrert hele kampen i begge ender av banen. Vi kan for eksempel ikke som i seriekampen mot Kristiansand ikke score når vi har sjansen til å skyte i tomt mål.»

HER ER KAMPPROGRAMMET I FINAL8