«Semifinalen er den viktigste» – Kolstad

«Semifinalen er den viktigste»

Det høres umiddelbart kanskje litt rart ut. Kolstad vil så klart både komme til finalen, og vinne den, men det er absolutt en jobb å gjøre før man eventuelt står på finalebanen, understreker både Christian Berge og Stian Gomo. Her er hva de to trenerne svarte da jeg stilte dem noen spørsmål etter én av de siste treningene før avreisen til FINAL8-byen Arendal.

Hvordan er treningsuka mellom to kamper mot Kristiansand?

STIAN: «Det blir egentlig som i et sluttspill når vi møter samme motstander flere ganger på rad. Sånn sett er ikke denne situasjonen ny. Det handler mye om å komme med overskudd inn i helgen. Det som er nytt er at det skal spilles to kamper – forhåpentligvis – i løpet av ei helg. Men vi får konsentrere oss om den første og ta det derifra. Jeg synes vi har trent veldig godt til nå. Så både mot Runar og Sandnes spesielt hvor vi spilte bra, med bra intensitet, så jeg føler vi er godt rustet til det som venter oss i helgen.»

Hva ga sist søndags seriekamp mot Kristiansand dere av info og spørsmål?

CHRISTIAN: «Jeg vet ikke hvor relevant den læringen vil være fordi Kristiansand jo spilte 7 mot 6 hele kampen.»

Kan vi møte et 7 mot 6-spill i hele kampen også på lørdag?

CHRISTIAN: «Det kan skje, men da synes jeg i så fall det er litt rart – og la oss få trene mot dette spillet i hele kampen, som vi fikk i Kristiansand. Vi har jobbet med ting som vi kan takle det syv mot seks-spillet deres. Om ikke i 60 minutter, så vil de sikkert komme med 7 mot 6 i perioder.»

Er alle spillerne minus langtidsskadet Henning kampklare?

STIAN: «Håper jo det – bank i bordet. Alle er friske og raske.»


Dere har kjørt hardt på første7er i seriestarten og nå i restarten etter VM – med to kamper på to dager (forhåpentligvis) må dere disponere annerledes?

STIAN: «Tja, alle kamper lever jo sitt eget liv, og den på mange måter viktigste kampen vi spiller, den spiller vi jo på lørdagen, vi må jo komme oss videre, til finalen, det er jo det som er ambisjonen. Vi hadde nok tenkt å rullere mer på laget enn det vi endte opp med i seriekampen mot Kristiansand. Det er jo litt vanskelig å si på forhånd hva vi ender opp med når det gjelder disponeringen av mannskapet. Men vi håper jo at vi skal få brukt så mange som mulig av spillerne. Vi må ha med oss hele troppen i begge kampene om vi skal stå løpet.»

Så planen mot Kristiansand sist søndag var å bruke troppen bredere enn det ble…?

CHRISTIAN: «Nja, nå spiller vi jo ikke mer enn én kamp i uka, da, så det gjør ikke noe om de vi starter med får litt ekstra. Og så kom altså denne syv-mot-seks’en, og da måtte vi gå litt smalt for å få mestring på syv mot seks. Så får vi se hvordan det blir på lørdag. Og jeg er jo helt enig med Gomo når han sier at den viktigste kampen er den første.»

Christian, du har coachet finaler både i klubb og landslag – for deg STIAN venter en
første finale-opplevelse – ekstra spent?

STIAN: «Nei, i alle fall ikke allerede nå – i det som har vært ei ganske vanlig uke. Det er bare så artig å gå på jobb hver eneste dag uansett så jeg merker ikke noen forskjell. Det eneste er at Christian har ringt litt oftere enn det han ellers pleier å gjøre. Men det lever jeg fint med – samboeren min også, og da går det bra.»

CHRISTIAN: «Så er det klart at når det skrur seg litt til, så kjenner man litt mer på det. Ingen tvil om det. Det viktige er å være så godt forberedt som overhodet mulig. Nå blir det jo litt spesielt fordi du har mer enn én kamp å forberede – når vi forhåpentligvis går videre – og med finalespill har du lite tid til å forberede kamp nummer to. Det er en betydelig jobb som skal gjøres.»

Da Rapp ble mester i 1980 var hovedfokus forsvar, ikke slippe inn mer enn 20 – de slapp inn 11! Hvor har dere skarpest fokus?

CHRISTIAN: «Uten å sammenligne med noe som skjedde i 1980, så er det klart at vi må være gode defensivt – men offensivt også. Vi ser jo mot Kristiansand at når vi ikke en gang scorer på de enkle sjansene – som å sette ballen i tomt mål – ja, så biter de litt i oss. Det handler om å være konsentrert i 60 minutter – i begge ender av banen.

Vi håper naturligvis på at vi står i en finale på søndag – gitt at dere fikk velge, hvem ville dere ha valgt?

STIAN: For meg er det revnende likegyldig. Jeg er veldig komfortabel med å møte alle de tre andre lagene som er i helgens sluttspill. Alle har sine utfordringer, alle har sine sterke sider. Det avgjørende er at vi kommer oss til finalen.»

Og hva sier du CHRISTIAN? 

«Det er dumt å snakke om finalen når du står foran en semifinale. Det sier jeg.»

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball