Overbevisende og avgjørende syv minutter – Kolstad

Overbevisende og avgjørende syv minutter

Semifinalen ble mye godt som ventet – i alle fall i forhold til Kristiansands forventede syv mot seks-spill – og til slutt en klar seier (34-25). Dermed går vi til finale i morgen ettermiddag mot et Elverum som ikke hadde noen problemer mot et skaderammet ØIF Arendal.

Simen Lyse hadde god grunn til juble – både over seier og egen innsats.

Våre første 30 minutter var alt annet enn overbevisende. Vi gjorde flere uvanlige pasningsfeil, vi sleit defensivt med å holde syv Kristiansand-spillere fra livet, og bakerst var det ikke mye ekstra å få, hverken fra Torbjørn eller Lars. I tillegg brente vi flere opplagte muligheter offensivt, og spillestyrer Janus var langt unna det vi har fått hygge oss med i mange kamper denne sesongen.

–  I førsteomgangen spilte vi med høye skuldre. Bra intens i forsvar, men nesten «pause» i angrep. Vi tok en real pauseprat som gjorde at andreomgangen ble mye bedre, sa Christian Berge til TV2 etter kampen.

Det var en god del snakk om syv mot seks i opptakten til dagens kamp. Kristiansand kom jo med det i hele seriekampen for ei snau uke siden.  Kolstad-trenerne regnet ikke med noen reprise i semifinalen, men det ble det nesten fullt ut. Bortsett fra rundt fire minutter mot slutten av førsteomgangen, holdt trener Tobben Evjen på sitt opplegg. Sørlendingene lyktes med å få opp skyttere – Nord-Varhaug på høyre bak, ikke minst – i gode posisjoner. Det ga god uttellingen, men tar man med aller postene i regnskapet, så tipper jeg at det går med underskudd. Fordi, sørlendingene gjorde mange tekniske feil og skjøt i vår mur slik at det også i dette møtet ble mange Kolstad-scoringer i tomt Kristiansand-mål. Jeg noterte 10 stykker. To av dem kom i første omgangs siste minutt (Sigvaldi) som gjorde at vi kunne gå til pause med uavgjort.

Å spille syv mot seks har sin bakside; etterlater målet tomt – og det utnyttet vi (her, Lyse) på en utmerket måte.

Kampen ble avgjort fra det 36. spilleminutt og de påfølgende syv minuttene. Fra 18-17-ledelse til Kristiansand scoret vi åtte på rad uten at vi fikk et eneste baklengsmål. Der spilte Torbjørn en avgjørende rolle. Fra tre redninger det drøye kvarteret han sto fra start, lukket han både fra kant, strek og skudd fra (halv)distanse. Jeg noterte 11 redninger etter pause, Kristiansand hadde fire. Gode målvakter i håndball; kjekt å ha…

En annen av våre mest sentrale, Janus, hadde heller ingen god første halvtime. Det endret seg betydelig etter pause. Da var playmakeren vår absolutt til å kjenne igjen. Han scoret riktignok ikke mer enn ett, på to skudd, men serverte til høyre og venstre og midt frem så det var en fryd.

Og inne på streken fikk Gullerud glede av hovmester Janus og valuta for all kjempingen. Ni scoringer på ti skudd. Fenomenalt. 

Torbjørn som vi liker å se ham – jublende tilfreds etter en redning. I andreomgangen i dag ble det grunn til å juble hele 11 ganger…

Lyse til slutt. Simen startet kampen like nølende som resten. Det førte til to feilpasninger som Kristiansand utnyttet og ett bomskudd. Men så begynte det å løsne. Skuddene satt – endte på åtte scoringer, 73 i uttellingsprosent, fra lufta og etter noen herlige finter. Da han scoret vårt 27., kom det etter at motspiller var fintet effektivt ut i pølsebua. Strålende!

PS!
Et lite poeng; vi avsluttet kampen med seks utespillere som satt på benken da vi begynte kampen…

PS2!
Søndagens finale går på TV2 sin hovedkanal. Avkast er 16:15.

FAKTA
Kristiansand – KOLSTAD 25-34 (15-15)
Semifinale NM
Aquarama (Arendal)                                          
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Magnus Langeland 1, Janus Smarason 2, Gabriel Setterblom 1, Simen Lyse 8, Aksel Hald 1, Sigvaldi Gudjonsson 9(1), Eskil Dahl Reitan, Elias Thome 1, Adrian Aalberg, Vetle Eck Aga, Magnus Gullerud 9, Sander Rønning 2, Martin Kærgaard, Nicolai Daling.
Toppscorer Kristiansand: 
Victor Skillhammar 7
Utvisninger; Kristiansand: 
1 x 2 min. – Kolstad: 2 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Anders Bergheim