Super underholdning og utklassingsseier i fullsatt Spektrum – Kolstad

Super underholdning og utklassingsseier i fullsatt Spektrum


For en oppvisning, for en underholdning, for en stemning i et utsolgt – 8805! tribunefolk – Trondheim Spektrum. Og for en oppvisning av våre suverene håndballfightere. 40-28 over medaljekandidat Drammen. Bravo! er det mest treffende ordet jeg kan komme på i farten.

Gabriel Setterbloms jubel er et passende uttrykk for Kolstad-guttas innsatsvilje og tilfredshet etter å ha utklasset Drammen.

Bare én gang tidligere siden debutsesongen i 2015/16 har vi som eliteserielag scoret mer enn 40 mål. Aldri har vi banket Drammen så grundig som vi gjorde i dag – (40-28). Nå er vi bare ett poeng unna å være sikret Kolstads første seriemesterskap. Vi har fire kamper på å sikre oss det ene poenget. Det må være lov til allerede nå å si «grattis med seriegull» – om det er aldri så mye «vi tar ikke tittelen på forskudd.»

For meg gikk det et lite kvarter før jeg fikk igjen «feelingen» fra Trondheim Spektrum-debuten 2. november i 2019, da vi knuste Drammen 31-21. Magnus Gullerud scoret riktignok kampens første mål – på fint servert av Simen Lyse. Men så fikk Simen en tominutter, og vi var nødt til å spille med tomt mål, noe drammenserne utnyttet til å gå i føringen 2-1. Vi måtte vente helt til det 17. minutt før vi var i ledelsen igjen. Men derfra og hjem var Kolstad like suverene førstefiolinist som Arve Tellefsen var det i arenamidten før avkast. Fra 7-8 scoret vi i løpet av et lite fem minutt fire på rad uten kvittering. Vi hadde kampen i vårt spor. Det var ikke et eneste minutt grunn til å engste seg over om vi skulle bli påført vårt første serietap. Vi hadde stålkontroll, rett og slett. 

Christian Berge sa det blant annet slik:

– Kampen er som oftest jevne i starten. Selv om det tok noen minutter før vi hadde taket på kampen, så viste vi at med riktig fokus og konsentrasjon så er vi et tungt lag å slå. Andreomgangen var riktig fin. Det var også veldig moro å se at de unge spillerne kom inn og presterte. Når vi er gode er vi riktig gode, og da er vi vanskelige å slå.

Janus Smarason leverte nok en strålende forestilling

Og videre:

– Defensivt er vi på vårt beste tunge å passere. Offensivt driver Janus laget veldig, veldig bra. Jeg opplever at spillerne finner løsninger; de har forståelse for hvordan situasjoner skal løses. Vi på benken behøver ikke å gjøre mange «inngrep». Spillerne vet. Og så er det altså moro å se at spillere som Gabriel, som Lyse, som Langeland blomstrer.

– Jeg føler at vi er gode til å sette krav til oss selv. Spillerne utstråler sikkerhet, trygghet. Å gjøre en kamp som dette, så kort tid etter cupfinalen, det er meget bra. Så sa vi også til hverandre, nå har vi tatt vår første tittel. Nå venter nye oppgaver, nye utfordringer.

Fra spillermunn

«Det var en utrolig atmosfære i hallen, en idrettsglede som smittet. Jeg håper at vi kan gjenskape dette.»
(Strekkjempe og forsvarslås Magnus Gullerud)

«Jeg er veldig fornøyd med at vi holdt trykket nesten hele tiden. Litt slurv i starten av 2.omgangen kanskje, men så skar vi av greina Drammen satt på. Vi er kjempesultne over å kunne prestere  stabilt i to ganger 30 minutter – uansett motstander og uansett hvordan tabellen ser ut.»
(Kontringsmester og kant-virtuos Adrian Aalberg)

«Det er stert å kunne gjenskape en slik prestasjon bare noen dager etter å ha spilt cupfinale. Men vi er privilegerte som kan få spille i en ramme som dette. Flott også at alle får spilletid, som forsterker følelsen av at vi alle er en del av noe. Når jeg kunne komme inn på et straffekast og redde, så er det selvsagt noe som produserer adrenalin. Alle redninger gir et kick.»
(Rutinert ballstopper Lars Eggen Rismark)

«Jeg synes alle presterte veldig godt. Etter et kvarter, var vi veldig bra. Laget står sammen. At seieren ble så stor, var litt overraskende.»
(Toppscorer Simen Lyse)

Simen Lyse – toppscorer med fulltreffere både fra bakken og fra lufta – vrien å få tak på for DHK-spillerne.

«Vi viser høy kvalitet på alle posisjoner. I starten er det litt for lite balltempo. Vi må drive spillet i stort tempo for å utnytte våre styrker. Vi vet jo at kamper kan være jevne i starten, også i dag, men etter et drøyt kvarter dro vi i fra.»
(Skipperen på angrepsskuta, Janus Smarason)

«Når jeg startet med å bomme med mine tre første skudd, tenkte jeg; au, da, dette blir en lang kamp. Men så kan man ikke la seg påvirke av noen bomskudd. Jeg vet at resten av gutta stoler på meg, og da er det bare å sørge for å sette det neste skuddet. Jeg slutter ikke å skyte på grunn av et par bomskudd. Slutter gjør jeg bare hvis trenerne tar meg av banen – og så skyter jeg igjen når jeg kommer innpå igjen.»
(Gabriel Setterblom – skuddsterk, gjennombruddivrig og sterk i hodet.)

«Det er gjerne litt tungt de nærmeste dagene etter en cupfinale. Likevel klarer vi å ha et stort engasjement og utstråling. Stemningen i hallen utnyttet vi. Dette var jo bare vår andre kamp her, allerede nå føles det tryggere, som en riktig hjemmearena. Så skal vi huske at sport, og håndball så klart, er underholdning. Det er mange som betaler for å se oss spille, og da skal vi underholde i samfulle 60 minutter.
(Lagkaptein og kantekvilibrist, Sigvaldi Gudjonsson)

Torbjørn Bergerud – med klare meldinger og 10 redninger før pause.

KAMPFAKTA
KOLSTAD – Drammen 18-14 (40-28). 
REMA 1000-ligaen
Trondheim SpektrumTilskuere: 8805
 KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 5(1), Elias Thome 1, Gabriel Setterblom 4, Janus Smarason 6, Magnus Langeland 3, Simen Lyse 7, Adrian Aalberg 5, Sander Rønning, Magnus Gullerud 3, Vetle Eck Aga 1, Simon Kvam 1, Martin Kærgaard 2(1), Aksel Hald 1, Eskil Dahl Reitan 1. 
Drammen sin toppscorer: Kristian Rammel 4  
Utvisninger; Kolstad: 3×2 min. – Drammen: 3×2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
FOTO: Robert Magnussen