«For gammel for rekrutt, tenkte jeg» – Kolstad

«For gammel for rekrutt, tenkte jeg»

Lørdag formiddag, noen timer før avkast mot Drammen i Trondheim Spektrum, pep det i mobilen til Adrian Aalberg. Ringte gjorde rekruttlandslagstrener Geir Erlandsen med beskjed om at Adrian var ønsket i troppen som skal møte Sverige og Polen i slutten av uken.

– Jeg har jo vært med i rekruttsammenheng og spilt noen privatlandskamper, men det er fire, fem år siden. Jeg hadde tenkt at jeg er for gammel for rekrutt. Men når Geir ringte, så var det naturligvis artig å føle at man er med i miksen, for å si det sånn – uten at jeg tar helt av, sier 30-åringen på vår ytterste venstre.

Adrians gode prestasjoner de siste sesongene kan også forklare at det kun er på venstrekanten vi ikke har signert kontrakter med etablerte landslagsspillere. Der har vi altså både Adrian og Sander Rønning. Og hva med utviklingen denne sesongen?

– Jeg er blitt lettere i kroppen og kvikkere i steget, men størst utvikling har jeg nok hatt mentalt – det å kunne takle forventningene som det stilles til oss i den nye Kolstad-satsningen. 

– Hva med teknisk utvikling, skudd-repertoar?

– Det er jo mange dyktige kantspillere på den internasjonale arenaen. Det er mye god inspirasjon å hente, for eksempel fra spillere som svenske Hampus Wanne i Barcelona og Flensburg-kanten Emil Jakobsen. Så har jeg ikke minst også veldig gode sparringspartnere i målvaktene våre. Jeg får gode tilbakemeldinger fra dem hvordan de oppfatter mine skudd og aksjoner.

– Altså litt uventet rekrutt-innkalling nå; til Håndballgutta neste gang…?

– Å ta det siste steget opp til A-laget, er langt. Men om det skulle skje, så hadde det naturligvis vært
veldig kult, sier Adrian.

Adrian i hjemmekampen mot Haslum scorer ett av sine syv mål. (Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto)

Adrian-fakta hittil i sesongen
 
REMA 1000 LIGAEN:
Spilt 17 (av 18) kamper – øyeskade i sesongåpningen, måtte stå over mot Bækkelaget (2. serierunde)
67 scoringer – 4. mestscorende hos oss 
5 kamper med mer enn 5 scoringer
NM/CUPEN:
6 både mot Drammen i kvartfinalen og i finalen mot Elverum
REKRUTT-LANDSLAGET:
innkalt til samling denne uka – spiller to kamper – mot Polen og Sverige, i Skien.

PS!
Også Gabriel Setterblom og neste sesongs Kolstad-strek, Martin Hovde (Haslum), er innkalt. Det samme er ex-Kolstad’er, Tom Kåre Nikolaisen. Og blant Håndballgutta som spiller EM-kval. i to kamper mot Serbia (9. og 12. mars), der finner vi «selvsagt» Torbjørn Bergerud, Magnus Gullerud og Vetle Eck Aga.