«Ny kontrakt – en tillitserklæring» – Kolstad

«Ny kontrakt – en tillitserklæring»

Her setter Sander Rønning og Jostein Sivertsen sine navn på en kontrakt som gjør Sander til Kolstad-spiller ut neste sesong, én sesong utover den snart ferdigspilte.

– Det at klubben ønsket å forlenge kontrakten som går ut til sommeren, tar jeg som en tillitserklæring, sier Sander.

– For oss er det en kjempeviktig signering, av flere årsaker: For det første er Sander en dyktig håndballspiller, hardtarbeidende og som har vist at han tar mulighetene når han får dem. Jeg har for eksempel forstått det slik at han er én av dem som har best uttelling. (75% – 18 scoringer på 24 skudd. min anm.). Dessuten teller det at Sander er en strålende gutt, og veldig viktig også, han har sine røtter i Kolstad, sier daglig leder Jostein.

Men hvorfor bare en ettårsforlengelse?

Jostein: «Vi har vært ærlige overfor Sander at vi er spente på om han holder internasjonalt nivå. Vi skal jo ut i Europa kommende sesong. I REMA 1000-ligaen har han jo vist at han er mer enn god nok.»

Sander: «Klubben og jeg er samstemte om at ettårskontrakt er riktig nå. Jeg vil fortsatt gjerne være en del av satsingen i Kolstad, og så får jeg se om jeg tar nivået som kreves. Derfor ville det vært feil med en lengre kontrakt på nåværende tidspunkt.»

Kontrakt-dialogen startet allerede i januar, forteller Sander:

– Jeg hadde da en prat med trenerne som fortalte at de ønsket å ha meg med videre. At det ikke er blitt skrevet på før nå, skyldes at det har vært et veldig tett kampprogram etter VM-pausen. Så skal jeg ikke legge skjul på at det har påvirket meg litt at det har drøyd med å signere en forlengelse. Derfor er det deilig at det nå er gjort.

Venstre kant-posisjon er altså den eneste hvor Kolstad ikke har hentet inn forsterkning. Hvordan ser 21-åringen på det?

– Kult. Det viser at Adrian og jeg har prestert stabilt bra. Så vet vi godt at vi må fortsette å prestere godt for at det skal være slik.


TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball

FOTO: Anders Bergheim